Berging graafmachine Achterwillenseweg Gouda voltooid

vrijdag 21 juli 2017 08:32

Gouda – De graafmachine die ruim een week gleden de sloot in reed aan de Achterwillenseweg is inmiddels geborgen. Het bedrijf HEBO maritiem heeft na ruim een week voorbereiden de graafmachine met twee kranen op drijvende potons uit het water gehaald.

Het voertuig is van spoorbeheerder prorail, het wordt gebruikt om onderhoud aan het spoor te verrichten. Het bergen was een complexe klus. Om te kunnen bergen werd de weg afgesloten en moesten de kades verstevigd worden en er rijplaten worden neergelegd. Daarnaast moesten er drijvende platformen worden neergelegd waarop de grote kranen konden staan.

Nu de graafmachine is geborgen wordt de weg hersteld. Dit kan nog ongeveer een week duren. Daarna gaat de weg weer open voor het verkeer.

Foto : Remco Gerritsen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Berging graafmachine Achterwillenseweg Gouda voltooid
Schrijver:

 

 

Gouda – De graafmachine die ruim een week gleden de sloot in reed aan de Achterwillenseweg is inmiddels geborgen. Het bedrijf HEBO maritiem heeft na ruim een week voorbereiden de graafmachine met twee kranen op drijvende potons uit het water gehaald.

Het voertuig is van spoorbeheerder prorail, het wordt gebruikt om onderhoud aan het spoor te verrichten. Het bergen was een complexe klus. Om te kunnen bergen werd de weg afgesloten en moesten de kades verstevigd worden en er rijplaten worden neergelegd. Daarnaast moesten er drijvende platformen worden neergelegd waarop de grote kranen konden staan.

Nu de graafmachine is geborgen wordt de weg hersteld. Dit kan nog ongeveer een week duren. Daarna gaat de weg weer open voor het verkeer.

Foto : Remco Gerritsen

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!