Drugs en stroomstootwapen aangetroffen tijdens preventieve fouilleeractie Rotterdam-Zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een preventief fouilleeractie, die werd gehouden in het afgelopen weekend in Rotterdam-Zuid, werd bij één verdachte een stroomstootwapen aangetroffen. Bij een ander werden verdovende middelen gevonden.
Zaterdagavond, om ongeveer 23.00 uur zagen agenten een man in een auto zitten aan de Zuidenwijdsestraat. Toen zij hem fouilleerden vonden zij in zijn broekzak een stroomstootwapen. De verdachte, een 19-jarige Rotterdammer is aangehouden en het wapen is in beslag genomen.

Drugs
Een dag later, zondag om ongeveer 22.50 uur wilden agenten in het kader van de actie een auto controleren op de Dorpsweg. Na een korte achtervolging werden op de Wolphaertsbocht de twee inzittenden van 44 en 42 jaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Zij bleken 230 gram hennep bij zich te hebben. De 42-jarige bleek na onderzoek ongewenst vreemdeling in Nederland te zijn.

- Advertisement -

Veiligheidsrisicogebieden
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. De politie mag tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Kat overleden door verwaarlozing Rotterdammer

Rotterdam - Afgelopen week is een kat overleden, omdat de eigenaar het diertje had verwaarloosd. Dit heeft de...

Brand in containerruimte van MFC Zuid Boerhaavestraat Rotterdam

Rotterdam - In de containerruimte van MFC Rotterdam Zuid aan de Boerhaavestraat in Rotterdam is afgelopen nacht rond...