Man aangehouden voor verduistering 3-wielige motorscooter Rotterdam/Nieuwerkerk

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Nieuwerkerk aan den IJssel – Rechercheurs hebben op dinsdag 15 augustus een 21-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met de verduistering van een opvallende 3-wielige motorscooter. De verdachte reageerde in juli op een advertentie op Marktplaats waar de motorscooter in Dordrecht te koop werd aangeboden. Na de overdracht van de scooter bleek de betaling niet te zijn gelukt. Mogelijk is er sprake geweest van oplichting door middel van een nep bank-app. De eigenaar deed daarna aangifte bij de politie.

Deze motorscooter werd enkele dagen na de verduistering gebruikt bij een gewapende overval op een 74-jarige man in zijn bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel. De overval vond plaats op donderdag 13 juli, tussen 09.00 uur en 09.30 uur, aan de Hoofdweg Zuid. De recherche onderzoekt of beide feiten met elkaar te maken hebben.
Volgens een rechercheur uit het onderzoeksteam heeft het slachtoffer geluk gehad. ‘Deze overval had heel anders kunnen aflopen. We hebben in dit onderzoek goede hulp gehad van een oplettende vrachtwagenchauffeur. De verdachten van de overval botsten tijdens hun vlucht tegen zijn geparkeerde vrachtwagen aan en de vrachtwagenchauffeur noteerde het kenteken. Uiteindelijk heeft deze informatie geholpen bij het onderzoek’.

- Advertisement -

Tips? Bel de politie

Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang en de recherche komt dan ook graag in contact met mensen die meer informatie hierover hebben. Hebt u tips die kunnen helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron : politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...