zondag, april 18, 2021
12.6 C
Rotterdam
zondag 18 april 2021

24-jarige Belg neergeschoten tijdens mogelijk drugs gerelateerd conflict Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam – Woensdagavond raakte een 24-jarige man uit België ernstig gewond bij een schietincident in een portiek op de Spoorweghaven in Rotterdam Zuid. De politie vermoedt dat het schietincident te maken heeft met een conflict over drugs. De vier jongemannen die in de omgeving werden aangehouden, zijn donderdag weer vrij gelaten. Een vijfde verdachte zit nog wel vast.

Het slachtoffer raakte rond 18.00 uur gewond toen hij in een portiek aan de Spoorweghaven werd beschoten. Getuigen belden de politie. Hulpverleners reanimeerden het slachtoffer ter plekke waarna hij kon worden overgebracht naar het EMC in Rotterdam. De 24-jarige Belg ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het slachtoffer bleek niet alleen naar Rotterdam te zijn gekomen. Zijn metgezel stond buiten voor de portiek toen de Belg werd beschoten. Hij verklaarde dat hij samen met het slachtoffer vanaf de Zwart Janstraat in een auto met twee onbekenden naar Zuid was gekomen. Een van hen zou verantwoordelijk zijn voor het schietincident.

Vanwege de onduidelijkheid over zijn rol in dit verhaal werd de man, een 22-jarige Belg, woensdagavond aangehouden. Zijn auto stond nog op de Zwart Janstraat en is in beslag genomen voor het onderzoek. De man zit nog vast.

Het viertal dat in de omgeving werd aangehouden, bleek na onderzoek niets te maken te hebben met het schietincident. Zij zijn donderdag weer vrijgelaten.

Het vermoeden bestaat dat het gaat om een uit de hand gelopen conflict over drugs

Getuigenoproep
Ondanks dat agenten al met veel getuigen op straat hebben gesproken, is informatie voor het onderzoek welkom. Heeft u woensdag aan het einde van de middag iets opvallends gezien op de Zwart Janstraat? Of heeft u rond 18.00 uur gezien wat er vooraf is gegaan aan het schietincident in de portiek op de Spoorweghaven? Bel dan met de politie in Rotterdam via 0900-8844 of mail uw tips door via het tipformulier. Anoniem kunt u ook bellen via 0800-7000 of vul het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Man zwaargewond na schietincident verdachte aangehouden Spoorweghaven Rotterdam

Related Articles

Flinke brand in winkel Groenendaal Rotterdam

0
Rotterdam - In een winkel aan de Groenendaal is zondagmiddag brand ontstaan. De brand ging...

Vrouw krijgt rijles van vriend en belandt in de sloot Charloisse Lagedijk Rotterdam

0
Rotterdam - Dat je autorijlessen beter aan een rij-instructeur kan overlaten bleek vanmorgen op de...

Motorrijder overleden na botsing met pijlwagen A20 Rotterdam

0
Rotterdam - Een 45-jarige motorrijder is zaterdagavond overleden doordat hij frontaal op een pijlwagen was...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Motorrijder overleden na ongeluk op A20 bij Rotterdam

Motorrijder overleden na ongeluk op A20 bij Rotterdam [...]

De markt hoort in het rijtje terrassen en diergaarde

De markt hoort in het rijtje terrassen en diergaarde [...]

PVV wil vernietiging aftelklok Songfestival

PVV wil vernietiging aftelklok Songfestival [...]

20.000 huishoudens in Rotterdam krijgen de gft-bak

20.000 huishoudens in Rotterdam krijgen de gft-bak [...]

In oude kantoorgebouw Mees & Zoonen komen woningen

In oude kantoorgebouw Mees & Zoonen komen woningen [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg