Oplettende melder leidt politie naar hennepkwekerij Sextantstraat Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel Twéé mannen van Bulgaarse afkomst zijn op heterdaad aangehouden tijdens een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Op vrijdag 18 augustus werden collega’s van het basisteam gestuurd naar een bedrijfspand aan de Sextantstraat te Capelle aan den IJssel. Aldaar zou zich mogelijk een hennepkwekerij bevinden. Gezien was dat er regelmatig twéé mannen op vreemde tijdstippen bij een pand naar binnen gingen. Toen er gistermiddag ook nog eens waterlekkage was ontstaan vanuit het bewuste pand, was het vermoeden van een hennepkwekerij groot genoeg geworden om de politie te vragen een onderzoek in te stellen.

- Advertisement -

De collega’s waren snel ter plaatse en troffen in het pand op de begane grond twéé mannen aan. Verder onderzoek bevestigde het vermoeden van de oplettende melder. Op de 1e verdieping van het pand werd namelijk een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De beide mannen werden onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel.

In totaal werden 552 planten geteld. Deze zijn door de dienst Domeinen uit het pand verwijderd en ter plekke vernietigd. De beide mannen zitten nog vast en de zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de recherche.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

– Aanwezigheid van hennepgeur
– Tocht
– Constant zoemend of ronkend geluid
– Beslagen/afgeplakte ramen
– Warmte afgifte door muren of plafond
– Nooit inkijk
– Activiteit op rare tijdstippen
– Waterlekkage
– Onduidelijk of pand bewoond wordt
– Vreemde ontluchtingspijp uit dak of raam

Wilt u meer lezen over het herkennen van een kwekerij, de risico’s en wat wij er aan doen?

https://www.politie.nl/ themas/ illegale-hennepteelt.html

 

Bron : politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...