Inbrekers lopen tegen de lamp in Zuid-Beijerland en Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Zuid-Beijerland en Dordrecht – Een inbreker dacht er vanochtend ongezien vandoor te kunnen gaan in Zuid-Beijerland. Maar hij werd gezien en na een lange achtervolging en zoekactie werd hij aangehouden in een schuur aan de Middeldijk in Barendrecht. Ook in Dordrecht hield de politie een inbreker aan. Daar wisten buurtbewoners zondagavond 20 augustus de vrouw te grijpen op de Branco.

 

- Advertisement -

Zuid-Beijerland

In de nacht van zondag op maandag werd rond 05.00 uur de melding gedaan dat er was ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland. Vlakbij de woning was bovendien een personenauto gezien zonder verlichting en kentekenplaten.

Dit voertuig werd korte tijd later opgemerkt door surveillerende agenten op de Oranjestraat. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Er ontstond een achtervolging over het Zwartsluisje richting het Buitenom. Via de N217 zag de bestuurder kans om de A29 te bereiken, waar hij in de bocht van de afrit Barendrecht abrupt stopte. Daar sprong hij zijn auto uit om via de bosjes het bedrijventerrein te bereiken.

Na een zoekactie werd hij gevonden in een schuur aan de Middeldijk. De 44-jarige Rotterdammer, een bekende van de politie, bleek na onderzoek ook betrokken te zijn geweest bij een andere inbraak in Zuid-Beijerland en een inbraak in Rotterdam. Hij zit nog vast.

Dordrecht

Zondagavond was het ook raak op de Branco in Dordrecht. Daar wist een 48-jarige vrouw een schuur open te breken. De vrouw nam meerdere dozen met wijn mee en verstopte deze één voor één achter een geparkeerde auto. Buurtbewoners zagen haar bezig en grepen haar vast toen ze weer de schuur in wilde duiken. De vrouw werd aangehouden door de politie en heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau.

Bron : politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Verdachten schietpartij Dordrecht nog altijd vast

Dordrecht - Op het Stationsplein in Dordrecht heeft op 9 april een schietpartij plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Agenten...

Zeven aanhoudingen na schietpartij Stationsplein Dordrecht

Dordrecht - De politie heeft dinsdagavond zeven verdachten aangehouden na een schietpartij in de omgeving van het Stationsplein...

Dode na ongeluk tussen auto en vrachtwagen A29 Barendrecht

Barendrecht - Op de A29 is zaterdagmorgen 30 maart een automobilist om het leven gekomen nadat deze achterop...