514 dagen cel en behandeling geëist tegen brandstichtster Winkelhof Leiderdorp

Date:

Deel bericht:

Op dinsdagavond 21 februari 2017 ontstond er brand in de kelderboxen onder winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. Vier winkels liepen schade op en zo’n twintig woningen moesten tijdelijk worden ontruimd. Vandaag stond een 46-jarige Leiderdorpse voor de rechter op verdenking van brandstichting. Zij hoorde de officier van justitie 514 dagen cel tegen zich eisen waarvan 365 dagen voorwaardelijk. Een van de voorwaarden is dat zij zich een jaar lang laat opnemen ter behandeling van haar psychische stoornis en alcoholverslaving.

De brand zorgde destijds voor veel onrust bij winkelbeheerders en de bewoners van de bovenliggende appartementen. Er was rookschade in bergingen van de particulieren en rook- en waterschade in een aantal winkels doordat de automatische sprinklerinstallatie was aangeslagen.

- Advertisement -

Op camerabeelden van de Vereniging van Eigenaren is te zien hoe de vrouw met iets dat lijkt op een fles wasbenzine en een aansteker door de hal loopt op weg naar de bergingen. Als zij terugloopt uit de bergingen, is er rook te zien op de camerabeelden. Verder zijn in haar woning een gelijkende fles wasbenzine en aansteker gevonden. De berging waarin de brand is gesticht, behoort toe aan de ex van de vrouw. Zij kampt met psychische problemen en een alcoholverslaving. Van de bewuste dinsdagavond zegt zij zich niets te herinneren doordat zij onder invloed was.

De officier benadrukte dat brandstichting een zeer ernstig delict is. Er zijn gelukkig geen gewonden of erger gevallen, maar de schade was enorm en het had heel anders kunnen aflopen. Zo heeft de brandweer een hoge koolmonoxide-concentratie gemeten in de bovenliggende appartementen.

Daarom vindt de officier een forse (voorwaardelijke) celstraf op zijn plaats. Nog belangrijker is echter dat de vrouw behandeld wordt voor haar psychische problemen en alcoholverslaving. Daarom eiste hij opname en behandeling voor de duur van maximaal 12 maanden en daarna nog een ambulante behandelverplichting in combinatie met opname in een instelling voor begeleid wonen. Als de verdachte daaraan niet meewerkt, gaat zij alsnog voor 365 dagen de cel in.

De uitspraak is over twee weken.

Bron: Om.nl

Flinke rookontwikkeling in parkeergarage Winkelhof Leiderdorp

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...