woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Twee personeelsleden Sligro Gouda aangehouden voor betrokkenheid dood winkeldief

- advertentie -

Twee medewerkers van een Goudse groothandel worden vandaag verhoord in verband met het overlijden van een winkeldief, anderhalve week geleden. De personeelsleden waren betrokken bij de aanhouding van de dief, die enkele dagen erna overleed.

De 34-jarige man uit Polen werd op vrijdag 11 augustus door personeel aangesproken omdat hij spullen probeerde te stelen. Nadat de politie was gebeld, probeerde de man te vluchten. Hierbij beukte hij meerdere keren tegen een glazen schuifdeur, tot deze brak, en probeerde te ontkomen. Twee mannen van 56 en 57 jaar hielden de man vervolgens met kracht in bedwang.

Toen de politie arriveerde en de verdachte overnam van het personeel, bewoog deze niet meer. Er is meteen begonnen met reanimatie, maar de man is niet meer bij bewustzijn gekomen. Op maandag 14 augustus overleed hij.

De twee betrokken personeelsleden zijn dinsdag uitgenodigd op het politiebureau om te vertellen wat er is gebeurd. Hier zijn zij ook formeel aangehouden, zodat ze gebruik kunnen maken van alle rechten die daarbij horen. Zo hebben ze nu bijvoorbeeld recht op bijstand door een advocaat. Als de verhoren zijn afgerond zullen de mannen naar verwachting niet langer worden vastgehouden. Het onderzoek gaat wel door. Het Openbaar Ministerie zal later beslissen of hen strafrechtelijk iets te verwijten valt.

Bron: Om.nl

Winkeldief zwaargewond na sprong door winkelruit Sligro Gouda

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -