22-jarige Brabander door arrestatieteam aangehouden na dreiging Maassilo Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In het onderzoek naar de terreurdreiging woensdagavond in Rotterdam is donderdagochtend rond 02.00 uur een 22-jarige man uit Brabant aangehouden.

Een concert dat woensdagavond in de Rotterdamse Maassilo zou worden gehouden werd afgelast in verband met terreurdreiging. Het besluit viel na het ontvangen van informatie van de Spaanse autoriteiten en eigen onderzoek.

- Advertisement -

DSI
Rond 02.00 uur vielen medewerkers van de DSI een woning in Brabant binnen. De 22-jarige bewoner is aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord over de dreiging in Rotterdam. Er is vannacht een uitgebreide huiszoeking gedaan.

Bus
Woensdagavond werd in de nabijheid van de Maassilo de bestuurder van een Spaanse bus aan de kant gezet. De man viel op door zijn rijgedrag. In de bus vonden agenten een aantal gasflessen. De vermoedelijk onder invloed verkerende bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Medewerkers van de EODD, die al ter plaatse waren bij de Maassilo onderzochten de bus. Naast de flessen troffen zij niks aan. Een huiszoeking leverde geen link op met de terreurdreiging op dat moment bij de Maassilo. De man, monteur van beroep, had voor het vervoer van de gasflessen een verklaring die vandaag verder wordt onderzocht. Hij zit nog vast en wordt vandaag nader verhoord.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...