Koninklijke erepenning voor KDO Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 2 september heeft burgemeester Martijn Vroom een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de voorzitter van KDO, Gerrie den Akker. KDO (Kracht Door Oefening) ontvangt de erepenning omdat de vereniging 100 jaar bestaat.

 

- Advertisement -

De uitreiking vond plaats tijdens het KDO-festival. Op deze dag waren een tal van leuke workshops en andere activiteiten voor de leden, hun familieleden en vrienden.

KDO Krimpen aan den IJssel

In 1916 liet burgemeester Van Walsum weten dat hij graag een gymnastiekvereniging in zijngemeente wilde hebben. De heren Van der Wal en Eijkelenboom bespraken dit met verschillende jongeren en besloten om KDO (Kracht Door Oefening) op te richten. Op 6 januari 1917 was deze vereniging een feit en kreeg de vereniging de beschikking over twee lokalen van de Openbare Lagere School voor de lessen.

De gymnastiekvereniging was in de eerste decennia vooral gericht op turnen. Later kwamen hier de disciplines jazzdans, hiphop, yoga, freerun en rhönrad bij. KDO staat daarmee voor breedtesport en wil op een laagdrempelige manier inwoners toegang geven tot beweging in allerlei disciplines. Bij KDO zijn veel vrijwilligers actief en daarnaast werken ze met goed geschoolde en gediplomeerde docenten.

KDO Krimpen aan den IJssel is met haar 900 leden een van de grootste verenigingen van Krimpen aan den IJssel. Haar leden waaieren uit naar de organisaties van Zomerkampen en dance2demo’s (dansuitvoeringen voor het KNGU), naar het gezamenlijk bezoeken van het Univé gymgala, naar het lesgeven voor de KNGU (waar KDO bij aangesloten is) en bijvoorbeeld ook naar het organiseren van een groots jubileumprogramma.

 

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

Foto: Jeroen van Zomeren
Foto: Jeroen van Zomeren
Foto: Jeroen van Zomeren
Foto: Jeroen van Zomeren

 

 

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...