zaterdag, november 27, 2021
1.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Vierde verdachte in moordzaak aangehouden Zevenkampse Ring Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam, Suriname – De Surinaamse politie heeft op 7 september 2017 een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij dood van Zoran Medak in 2015.

Medak werd op 7 oktober van dat jaar doodgeschoten in het trappenhuis van de portiekwoning van zijn zus aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. De schietpartij had te maken met een drugsruzie, waar Medak niets mee te maken had. Hij kwam op hulpgeroep af en bij het oprennen van de portiektrap werd hij neergeschoten en overleed hij ter plaatse. De aangehouden Rotterdammer is de vierde verdachte in de moordzaak.

Uitgebreid onderzoek
Uitgebreid onderzoek van de politie leidde in 2015 en 2016 tot de aanhouding van drie van de vier verdachten. In maart 2017 legde de rechtbank in Rotterdam twee van hen een celstraf op van 8 jaar. Een derde verdachte werd veroordeeld tot 1 maand cel voor bezit van munitie en XTC-pillen.

De nu aangehouden verdachte vluchtte kort na de schietpartij naar Suriname en wist zich daar al die tijd schuil gehouden. Ondanks inspanningen van de Surinaamse autoriteiten kon de verblijfplaats van de verdachte in eerste instantie niet achterhaald worden.

De verdachte zit nu vast in Suriname. De Nederlandse autoriteiten hebben inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.

Dode na schietpartij portiekwoningen Zevenkampse ring Rotterdam (video)

https://nieuwsopbeeld.nl/2015/10/26/politie-zoekt-specifieke-getuigen-dodelijk-schietincident-zevenkampse-ring-rotterdam/

https://nieuwsopbeeld.nl/2016/06/08/derde-aanhouding-in-onderzoek-dodelijk-schietincident-zevenkampse-ring-rotterdam/

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -