vrijdag, april 16, 2021
8.4 C
Rotterdam
vrijdag 16 april 2021

Aanhoudingen en bekeuringen tijdens grote verkeerscontrole Schoterbosstraat Rotterdam

Rotterdam – Afgelopen vrijdag vond op en rond de Schoterbosstraat de eerste van tien extra grote verkeerscontroles plaats. Negenenvijftig auto’s werden langs de kant gezet na een ANPR-hit. Acht personen zijn aangehouden en ruim 35 bekeuringen uitgedeeld.

Al het verkeer vanaf werd in de omgeving van het Schoterbos gescand. Van bestuurders en inzittenden werden alle papieren nagekeken. Voertuigen werden nagegaan op technische gebreken maar ook op kenmerken van diefstal of omkatten. Bij deze ANPR-controle werden kentekens van langsrijdend verkeer gescand. Motorrijders van politie haalden deze ‘hits’ uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten, ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig.

Samen met de gemeente Rotterdam wordt stevig ingezet op de verkeersveiligheid. Asociaal gedrag in het verkeer is een bron van ergernis en levert gevaar op. Naast de tien grote controles blijven agenten tijdens hun dagelijkse diensten reguliere verkeerscontroles houden. Veiligheid op straat is ook een zaak van ons allemaal.

Resultaten
Acht personen zijn aangehouden voor onder meer het bezit van een taser, een mes en niet voldoen aan vordering. De bekeuringen zijn uitgereikt voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, afgekeurd voertuig, gladde banden, niet handsfree telefoneren, niet dragen van de autogordel en rijden door rood licht. Ook waren er drie voertuigen die niet voldeden aan de technische eisen. Twee scooters zijn in beslag genomen. Eén voor omkatten en één omdat de bestuurder voor de vierde keer werd gepakt omdat hij geen rijbewijs had.

Boetes
Een bedrag van 2277 euro werd geïnd aan openstaande bekeuringen. De belastingdienst inde 34.634 euro aan belastingschulden. Op 14 auto’s is door hen daadwerkelijk beslag gelegd.

Related Articles

Overval door middel van babbeltruc Eikenlaan Spijkenisse

0
Iets na 19:30 uur heeft er in woonzorgcentrum de Serreburgh aan de Eikenlaan in Spijkenisse...

Forse schade na brand in keuken Leeuwerikstraat Bleiswijk

0
Bleiswijk - In een woning aan de Leeuwerikstraat in Bleiswijk heeft vanmorgen korte tijd brand...

7 jaar celstraf voor Vlaardinger die deelnam aan terroristische organisatie in Libië

0
De Officier van Justitie heeft vanmiddag in de rechtbank van Rotterdam 7 jaar celstraf geëist...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook Davina Michelle treedt op tijdens het Songfestival

Ook Davina Michelle treedt op tijdens het Songfestival [...]

Extinction Rebellion voert actie tegen zuivelproductie

Extinction Rebellion voert actie tegen zuivelproductie [...]

139 hennepkwekerijen opgerold in de stad

139 hennepkwekerijen opgerold in de stad [...]

Rotterdam sloot vorig jaar 23 illegale sekspanden

Rotterdam sloot vorig jaar 23 illegale sekspanden [...]

OM Rotterdam legt beslag op 22,2 miljoen crimineel vermogen

OM Rotterdam legt beslag op 22,2 miljoen crimineel vermogen [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg