woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Aanhoudingen en bekeuringen tijdens grote verkeerscontrole Schoterbosstraat Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Afgelopen vrijdag vond op en rond de Schoterbosstraat de eerste van tien extra grote verkeerscontroles plaats. Negenenvijftig auto’s werden langs de kant gezet na een ANPR-hit. Acht personen zijn aangehouden en ruim 35 bekeuringen uitgedeeld.

Al het verkeer vanaf werd in de omgeving van het Schoterbos gescand. Van bestuurders en inzittenden werden alle papieren nagekeken. Voertuigen werden nagegaan op technische gebreken maar ook op kenmerken van diefstal of omkatten. Bij deze ANPR-controle werden kentekens van langsrijdend verkeer gescand. Motorrijders van politie haalden deze ‘hits’ uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten, ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig.

Samen met de gemeente Rotterdam wordt stevig ingezet op de verkeersveiligheid. Asociaal gedrag in het verkeer is een bron van ergernis en levert gevaar op. Naast de tien grote controles blijven agenten tijdens hun dagelijkse diensten reguliere verkeerscontroles houden. Veiligheid op straat is ook een zaak van ons allemaal.

Resultaten
Acht personen zijn aangehouden voor onder meer het bezit van een taser, een mes en niet voldoen aan vordering. De bekeuringen zijn uitgereikt voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, afgekeurd voertuig, gladde banden, niet handsfree telefoneren, niet dragen van de autogordel en rijden door rood licht. Ook waren er drie voertuigen die niet voldeden aan de technische eisen. Twee scooters zijn in beslag genomen. Eén voor omkatten en één omdat de bestuurder voor de vierde keer werd gepakt omdat hij geen rijbewijs had.

Boetes
Een bedrag van 2277 euro werd geïnd aan openstaande bekeuringen. De belastingdienst inde 34.634 euro aan belastingschulden. Op 14 auto’s is door hen daadwerkelijk beslag gelegd.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -