vrijdag, januari 15, 2021

Amfetamine en heroïne van straat gehaald na achtervolgingen in Rotterdam en Zwijndrecht

Zwijndrecht – Rotterdam – Dit weekend heeft de politie 12 kilo amfetamine en één kilo heroïne van straat gehaald. De handel in en het gebruik van drugs zorgt vaak voor criminaliteit en overlast. De politie treedt er dan ook hard tegenop.

Amfetamine
Donderdag 7 september rond 22.00 uur zagen politiemensen op de A16 een voertuig met Frans kenteken rijden. Eenmaal dichterbij, nam de auto de afrit naar Zwijndrecht. Bij de Plantageweg aangekomen, reed de auto een heel rondje over de rotonde, waarop de agenten besloten de bestuurder langs de kant te zetten. Dit was niet zo eenvoudig, want na het geven van het stopteken, trapte de bestuurder het gaspedaal in en ontstond er een korte achtervolging. Het tweetal kon even later worden aangehouden. De twee inzittenden, beiden uit Frankrijk en 20-jaar oud, waren niet goed aanspreekbaar en zijn door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Bij het doorzoeken van de auto is 12 kilo amfetamine gevonden en in beslag is genomen.

Heroïne
In het weekend, zaterdagmorgen was het weer raak op de Hoge Boezem in Rotterdam. Agenten controleerden twee mannen op hun identiteitsbewijs. Aangezien ze antecedenten hadden op het gebied van de Opiumwet, fouilleerden de politiemensen het tweetal, dit leverde een autosleutel op. Opeens zetten de twee mannen het op een lopen richting Oostplein. De reden bleek later een kilo heroïne op de bodemplaat van de auto. Agenten vatten een 23-jarige Rotterdammer in de kraag op de Herman Robbestraat. De ander is nog op de vlucht.

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,197FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg