Vrouw met 229 dagen cel en man met 210 dagen cel te goed door EVA-Team aangehouden in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het EVA-team hield maandag 11 september twee verdachten aan. Een Haagse moest nog een schadevergoeding betalen en een Hagenaar moest nog een celstraf uitzitten.

De meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag veroordeelde de 54-jarige vrouw in februari 2016 voor het betalen van een schadevergoeding van 40.000 euro in verband met verduistering. De vrouw voldeed daar echter niet aan en werd onlangs gesignaleerd voor vervangende hechtenis. Het EVA-Team kreeg het verzoek de vrouw op te sporen en aan te houden. De rechercheurs van het team wisten haar al snel te traceren en hielden haar aan in een woning in Den Haag. Als dwangmaatregel moet de Haagse nu 229 dagen uitzitten. De opgelegde schadevergoeding moet door haar ook nog steeds worden betaald.

- Advertisement -

Op dezelfde dag, maandag 11 september, hield het EVA-team ook een 45-jarige man eveneens uit Den Haag aan. De man had zich onttrokken aan zijn ISD-maatregel in verband met diefstal en moest nog 210 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij stond sinds half juni hiervoor gesignaleerd. Rechercheurs hielden de man in een tram in Den Haag aan.

ISD-Maatregel
Een ISD-Maatregel wordt opgelegd aan meerderjarige veelplegers. Deze maatregel heeft als doel het terugdringen van ernstige criminaliteit en onveiligheid als gevolg van, door stelselmatige daders (veelplegers), gepleegde strafbare feiten. Met deze dwangmaatregel wordt geprobeerd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen dat deze groep stelselmatige daders kenmerkt, te doorbreken.

EVA-team
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...