23 september fietsgraveeractie bij Krimpen festival Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Na het succes van de fietsgraveeractie op 20 juni heeft de gemeente besloten om in samenwerking met het Centrum Fietsdiefstal en de politie deze actie te herhalen. Op 23 september kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur op vertoon van uw identiteitsbewijs een rijksregisternummer in uw fiets laten graveren.

 

- Advertisement -

Een fiets met een rijksregisternummer heeft een afschrikkende werking op potentiële dieven. Doordat de fiets herkenbaar is aan het rijksregisternummer, is deze moeilijker te verkopen voor dieven.

Locatie

De fietsgraveeractie is onderdeel van het mobiliteitsplein op het Krimpen Festival op 23 september. Vanaf 10.00 uur vindt u bij het Tuyterplein de stand van het fietsgraveerteam. Als het erg druk is, kunt u na 15.30 uur niet meer aansluiten bij de rij.

Niet alle fietsen geschikt om te graveren

Om teleurstelling te voorkomen, kunt u thuis al controleren of uw fiets gegraveerd kan worden. Fietsen die al een registratienummer hebben, hoeven uiteraard niet gegraveerd te worden. Is het frame van uw fiets van aluminium, carbon of titanium? Dan kunt u uw fiets niet laten graveren. Deze materialen zijn helaas niet geschikt. Op de website www.centrumfietsdiefstal.nl leest u meer over het registratienummer, de plek waar u dit nummer kunt vinden en welke frames geschikt zijn om te graveren.

Elektrische fietsen

Ook elektrische fietsen kunnen worden gegraveerd. Heeft uw elektrische fiets al een rijksregisternummer, maar de accu(’s) nog niet? Kom dan met uw fiets én de accu(’s) langs om deze te laten graveren.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kapsalon Esdoornlaan Krimpen aan den IJssel dekmantel voor drugshandel, politie houdt 19-jarige verdachte aan

Krimpen aan den IJssel - Na de ontdekking van drugs en een namaakvuurwapen heeft de burgemeester besloten om...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...