zondag, december 5, 2021
4 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Overvaller met pistool en kapmes pleegt 3 overvallen in 1 week tijd in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – De politie in Rotterdam doet een dringend beroep op het publiek om mee te helpen bij vinden van een man, die binnen een week drie overvallen in Rotterdam pleegde. Er is de politie alles aan gelegen om de dader snel in de kraag te vatten, want hij maakt gebruik van een vuurwapen en een levensgroot kapmes.

 

Spar-supermarkt
Op maandag 18 september liep een onbekende man om 19.40 uur de Spar-supermarkt aan de Rotterdamse Van der Takstraat binnen. Hij liep naar de balie en wachtte de caissière op, die al snel kwam aanlopen om de man te helpen. De dader sprak de vrouw aan en haalde na een aantal seconden ineens een vuurwapen tevoorschijn en richtte het op de caissière. De vrouw moest de kassalade openen en geld eruit halen, maar dat ging de dader niet snel genoeg. Hij deed zelf een greep uit de kassa en ging er vervolgens vandoor. De caissière bleef ongedeerd, maar enorm geschrokken achter.

Café Admiraal
Vier dagen na de overval op de supermarkt, heeft de man vermoedelijk toegeslagen in café Admiraal op de Jonker Fransstraat op de hoek van de Admiraal de Ruyterweg in Rotterdam. Rond 23.15 uur kwam een man de kroeg binnen, waar op dat moment twee personeelsleden en twee klanten binnen zaten. De dader liep gelijk naar de bar. Hij had in zijn ene hand een levensgroot kapmes en in zijn andere hand een plastic tas. De dader schreeuwde hard om geld en hij sloeg tegelijkertijd met zijn mes op de bar, waardoor er een flinke diepe kras in de bar kwam. Het personeel zei de dader dat ze geen geld hadden, omdat er alleen gepind wordt. Na nog een korte woordenwisseling ging de man weg. Zonder buit.

Used Products
Weer een dag later, het was toen zaterdagmiddag 23 september, was een andere zaak op de Jonker Fransstraat het doelwit van de dader. Rond 14.40 uur kwam de dader een filiaal van Used Products aan de Jonker Fransstraat 115 A binnen. Ook nu liep de dader direct naar de kassa toe. Hij had een plastic tas in zijn hand en pakte daaruit een kapmes van ongeveer een halve meter. De overvaller hield het mes op een korte afstand van het slachtoffer en eiste geld. De man bij de kassa stopte onder bedreiging van het kapmes het geld in de plastic tas van de dader.

Neem contact op met de politie
In alle gevallen gaat het om vermoedelijk een en dezelfde dader: een tengere man van ongeveer 1.70 m lang , zeer licht getint met donker haar en een snorretje.
Deze man moet zo snel mogelijk aangehouden worden, voor er iemand gewond raakt. Kent of herkent u de man, bel dan de politie op 0900-8844 en vraag naar het Regionaal Team Overvallen van de politie in Rotterdam. Blijft u liever anoniem, belt u dan naar 0800-7000. U kunt ook tipformulier op deze pagina invullen.

Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond
Opsporing Verzocht laat in de uitzending van 26 september bewegende beelden van de dader zien. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt aandacht aan deze overvallen. Opsporing Verzocht begint om 20.30 uur op NPO1 en wordt op woensdag om 12.05 herhaald op NPO2. RTV Rijnmond zendt Bureau Rijnmond uit op donderdag 28 september om 17.20 uur. Het programma wordt vervolgens tot vrijdagmiddag telkens een uur later herhaald.

 

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -