zaterdag, april 17, 2021
12.1 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding verdachten met 2 kilo drugs Euromastpark Rotterdam

Rotterdam – Door kordaat optreden van agenten zijn vannacht rond vijf uur, twee verdachten aangehouden die tijdens een achtervolging een pakket met ongeveer 2 kilo verdovende middelen uit het raampje van hun auto gooiden. Alle geweldsmiddelen die de politie heeft waren noodzakelijk om de mannelijke verdachte te overmeesteren.

 

De bestuurder van een Franse auto voerde verkeerde verlichting wat voor de agenten een reden was een stopteken te geven op de Maaskade. De bestuurder was duidelijk niet van plan aan de controle mee te werken, gooide een pakketje uit het raam en ging er met grote snelheid vandoor. De agenten konden daarbij de auto ternauwernood ontwijken. Voldoende redenen dus om een achtervolging in te zetten. De achtervolging voerde over het Noordereiland en terug over de Erasmusbrug naar het Vasteland. Ter hoogte van het Euromastpark stopte de auto en daar rende de bestuurder het park in. Agenten die bij de auto kwamen zagen dat er ook een passagier inde auto zat. Deze 29-jarige dame uit Frankrijk werd aangehouden en andere agenten zochten in het park naar de bestuurder.

Na een korte zoektocht werd de man liggend in de bosjes gezien. Hij kreeg de opdracht zich over te geven, maar dat was tegen dovemans oren gezegd. Zelfs twee waarschuwingsschoten om hem op andere gedachten te brengen mochten niet baten en pas na de inzet van een taser en veel fysieke kracht, omdat de man zich hevig verzette, kon hij worden aangehouden.De man stond nog gesignaleerd voor de Vreemdelingendienst. Hij is overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten. De auto is in beslaggenomen en die zal door de Forensische Opsporing worden onderzocht. Ook de Verdovende Middelen zijn uiteraard in beslag genomen en die zullen worden onderzocht door het NFI.

Related Articles

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Brand in portiek roept vragen op Waalhaven Noordzijde Rotterdam

0
Rotterdam - Een brand in het portiek van een woning aan de Waalhaven Noordzijde in...

Man gewond na vermoedelijk ontplofte spuitbus Van Zyll de Jongstraat Pernis

0
Pernis - Een man is zaterdagavond geraakt nadat er vermoedelijk iets mis was gegaan met...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie'

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie' [...]

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam [...]

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas [...]

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief [...]

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar?

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar? [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg