woensdag, april 21, 2021
11.2 C
Rotterdam
woensdag 21 april 2021

Onrust door nepvuurwapen op kermis Arie van Arendplein Pernis

Rotterdam – Een nepvuurwapen heeft donderdagavond voor onrust gezorgd nabij een kermis in Pernis. Twee tieners werden aangehouden. Een voorraad nepvuurwapens van een kermisexploitant, zonder CE keurmerk, werd in beslag genomen.

De politie kreeg op donderdagavond rond 19.00 uur de melding dat er iemand met een vuurwapen liep in de buurt van de kermis op het Arie van Arendplein. Bij vuurwapenmeldingen stuurt de meldkamer van de politie altijd meerdere agenten naar de locatie. Zo ook in dit geval. Meerdere voertuigen spoedden zich direct naar de kermis.

Daar leidde een kort onderzoek naar een groep jongeren, waar twee jongens van 12 en 17 jaar uit werden gehaald. Een van hen bleek inderdaad in het bezit van een vuurwapen, maar een nep variant. Deze had hij net gewonnen op de kermis.

Ondertussen ontstond er onrust en bemoeiden twee mensen zich met de aanhoudingen. Dit bleken familieleden van de verdachten, een man van 29 en een vrouw van 30 jaar uit Rotterdam. De vrouw beet de agenten en de man gaf een van hen een kopstoot. Ook deze twee werden aangehouden.

Voorraad
Bij de kermisexploitant waar het nepvuurwapen vandaan kwam, vonden politiemensen nog eens 19 verboden exemplaren. Verboden omdat deze speelgoedwapens geen CE keurmerk hadden. Daarom zijn ze in beslag genomen. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Nepvuurwapens, levensgevaarlijk!
De politie vroeg al eerder aandacht voor dit fenomeen met de campagne ‘Nepvuurwapens, levensgevaarlijk!’. Het advies is: neem geen (nep)vuurwapens mee op straat. Hierdoor ontstaan dreigende situaties, waarbij burgers zich onveilig voelen en de politie bellen. Als de politie niet het verschil kan zien tussen echt en nep, loop je het risico dat een agent zijn wapen trekt. Dit kan een dramatische afloop hebben.

Wijziging Europese speelgoedrichtlijn
Vorig jaar is de Europese speelgoedrichtlijn van kracht gegaan in Nederland. Hierdoor zijn de verkoop en het bezit van speelgoedwapens, die voldoen aan de CE-keuring, toegestaan. Het is echter niet toegestaan deze wapens mee de straat op te nemen. De wapenwetgeving verbiedt het dragen van speelgoedwapens in publieke ruimtes (bijvoorbeeld op straat, in winkelcentra, scholen etc), omdat deze dreigend overkomen en verward kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Kinderen mogen dat speelgoed dus wel hebben maar mogen daar niet overal mee spelen, zeker niet als andere mensen zich daardoor bedreigd kunnen gaan voelen.

Related Articles

Man (39) ernstig gewond door schietpartij Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De man die dinsdagavond 20 april ernstig gewond raakte door een geweldsincident in...

Zoon (27) verdachte van doden vader (62) in woning Oosterse Tuin Rotterdam

0
Rotterdam - Justitie houdt de 27-jarige Brayon M. verantwoordelijk voor de dood van zijn vader...

Jongen (16) uit Heerjansdam kwam om het leven door kogel Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - De 16-jarige jongen uit Heerjansdam die afgelopen weekend om het leven kwam na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna [...]

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie [...]

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon'

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon' [...]

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam [...]

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg