Politie ontdekt mogelijk drugslab bij brand Huyssitterweg Leidschendam Voorburg

donderdag 5 oktober 2017 12:16

Leidschendam-Voorburg – Op woensdag 4 oktober omstreeks 18:15 uur ontvingen de alarmdiensten een melding van een brand in een schuur aan de Huyssitterweg. Bij de nacontrole van de brand ontdekken brandweer en politie vaten met chemicaliën die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. De politie startte direct een onderzoek.

Ter plaatse bleek een schuur bij een kwekerij in brand te staan. Nadat de brand geblust was, ontdekten brandweer en politie een ruimte waarin de vaten met chemicaliën stonden. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ruimen donderdag 5 oktober de vaten met chemicaliën op en forensische rechercheurs doen uitgebreid onderzoek naar sporen. De recherche onderzoekt de zaak.

Ontmanteling van drugslaboratoria
Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

 

0 reacties

Politie ontdekt mogelijk drugslab bij brand Huyssitterweg Leidschendam Voorburg
Schrijver:

 

 

Leidschendam-Voorburg – Op woensdag 4 oktober omstreeks 18:15 uur ontvingen de alarmdiensten een melding van een brand in een schuur aan de Huyssitterweg. Bij de nacontrole van de brand ontdekken brandweer en politie vaten met chemicaliën die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. De politie startte direct een onderzoek.

Ter plaatse bleek een schuur bij een kwekerij in brand te staan. Nadat de brand geblust was, ontdekten brandweer en politie een ruimte waarin de vaten met chemicaliën stonden. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ruimen donderdag 5 oktober de vaten met chemicaliën op en forensische rechercheurs doen uitgebreid onderzoek naar sporen. De recherche onderzoekt de zaak.

Ontmanteling van drugslaboratoria
Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

 

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Den Haag - Na de spontane actie van gisteravond, waar zo'n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo'n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen....

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!