woensdag, december 8, 2021
6.2 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Grote verkeersactie na klachten bewoners in Rotterdam Pendrecht

- advertentie -

Rotterdam – Woensdag 4 en donderdag 5 oktober hielden politieagenten samen met Stadsbeheer auto- en scootercontroles in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Naast de verschillende bekeuringen en waarschuwingen, zijn er veel fietsen gevonden die nog opgehaald kunnen worden.

 

Tijdens de tweedaagse controle ging de aandacht niet alleen naar auto’s, ook scooters en fietsen werden gecontroleerd. Zo kregen 7 scooterrijders in Pendrecht een bekeuring voor te hard rijden. Er werden 21 fietswrakken en 12 weesfietsen gelabeld.

Ophalen is nog 4 weken mogelijk. Daarna worden ze weggehaald. Auto’s werden aan de kant gezet op de Groene Kruisweg, Oldegaarde, en Kerwervesingel. Daar trapten 19 bestuurders het gaspedaal te hard in, 12 mensen waren niet in het bezit van een rijbewijs, en ook was er iemand van wie zijn rijbewijs was ingenomen, toch achter het stuur gekropen. Vier mensen hadden een ongeldig rijbewijs en hetzelfde aantal chauffeurs had te veel gedronken om nog te rijden. Zij mochten mee naar het bureau. Diverse bekeuringen werden nog geschreven voor het rijden door rood licht, niet handsfree bellen, een lekke uitlaat en voetgangers niet voorlaten op een zebrapad. In de hele wijk Pendrecht kregen 30 automobilisten een boete voor fout parkeren, omdat het veel gevaar opleverde. Een man van 42 jaar een bewoner uit Rotterdam dacht waarschijnlijk dat hij door deze grote verkeersactie de vrije hand had in Barendrecht en pleegde daar een straatroof. Maar de motorrijders van de controle waren hem te snel af en hielden de verdachte aan.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -