dinsdag, april 13, 2021
9.4 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Grote verkeersactie na klachten bewoners in Rotterdam Pendrecht

Rotterdam – Woensdag 4 en donderdag 5 oktober hielden politieagenten samen met Stadsbeheer auto- en scootercontroles in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Naast de verschillende bekeuringen en waarschuwingen, zijn er veel fietsen gevonden die nog opgehaald kunnen worden.

 

Tijdens de tweedaagse controle ging de aandacht niet alleen naar auto’s, ook scooters en fietsen werden gecontroleerd. Zo kregen 7 scooterrijders in Pendrecht een bekeuring voor te hard rijden. Er werden 21 fietswrakken en 12 weesfietsen gelabeld.

Ophalen is nog 4 weken mogelijk. Daarna worden ze weggehaald. Auto’s werden aan de kant gezet op de Groene Kruisweg, Oldegaarde, en Kerwervesingel. Daar trapten 19 bestuurders het gaspedaal te hard in, 12 mensen waren niet in het bezit van een rijbewijs, en ook was er iemand van wie zijn rijbewijs was ingenomen, toch achter het stuur gekropen. Vier mensen hadden een ongeldig rijbewijs en hetzelfde aantal chauffeurs had te veel gedronken om nog te rijden. Zij mochten mee naar het bureau. Diverse bekeuringen werden nog geschreven voor het rijden door rood licht, niet handsfree bellen, een lekke uitlaat en voetgangers niet voorlaten op een zebrapad. In de hele wijk Pendrecht kregen 30 automobilisten een boete voor fout parkeren, omdat het veel gevaar opleverde. Een man van 42 jaar een bewoner uit Rotterdam dacht waarschijnlijk dat hij door deze grote verkeersactie de vrije hand had in Barendrecht en pleegde daar een straatroof. Maar de motorrijders van de controle waren hem te snel af en hielden de verdachte aan.

Related Articles

Man die op vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Gewapende mannen overvallen woning Geraniumstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een woning overvallen aan de Geraniumstraat in Rotterdam...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord

Gewapende overval op woning in Rotterdam-Feijenoord [...]

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld

Het aantal 80-plussers in 2050 meer dan verdubbeld [...]

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg