woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Lichaam van Anne Faber gevonden Nulderpad Zeewolde

- advertentie -

Zeewolde / Utrecht – Het lichaam van de vermiste 25-jarige Anne Faber is gevonden. Haar stoffelijk overschot werd aangetroffen in het bos langs het Nulderpad. Teams van Forensische Opsporing zoals het NFI doen daar sinds vannacht uitgebreid onderzoek. Deze plaats is aan het licht gekomen nadat er belangrijke onderzoeksinformatie naar buiten is gekomen.

De gehele dag zijn een groot team aan rechercheurs bezig geweest met het veilig stellen van sporen. Een fotograaf van het ANP maakte een luchtfoto die goed laat zien waar er onderzoek is verricht.

Timeline vermissing Anne Faber

29/09 De bewuste vrijdagavond 
Anne Faber vertrok op vrijdag 29 september op haar fiets om een rondje te fietsen. Zij appte haar vriend ongeveer vijf kwartier later nog een selfie vanuit Baarn. Daarna is er niets meer van haar vernomen. Familie heeft in de nacht de politie ingeschakeld met de mededeling dat ze vermist is. Er zijn ook geen redenen dat zij uit beeld wilde verdwijnen. Daarnaast kwam ze vrijdag niet opdagen bij een afspraak in Amsterdam.

30/09 Politie verspreidt opsporingsbericht 
Nadat Anne niet op haar afspraak is verschenen besluit de politie een team van rechercheurs in te schakelen. Daarnaast wordt er een opsporingsbericht verspreid om uit te kijken naar Anne. Ook haard vriendje Nathan Fidder plaatst op Facebook een emotionele oproep met het verzoek om naar haar uit te kijken. Ook diverse televisieprogramma’s besteden aandacht aan haar vermissing.

https://www.youtube.com/watch?v=h1cmML5bt3A

01/10 Politie gaat op zoek met honden
Nu de politie reden genoeg heeft om te gaan zoeken naar het vermiste meisje wordt er onder andere met speurhonden gezocht in een gebied bij Soest. Daarnaast wordt er rond paleis Soestdijk ook gezocht. Ook plaatst de politie een officieel vermissingsbericht op haar website.

02/10 Familie en vrienden samen op zoek
Familie, vrienden en kennissen gaan op zoek naar Anne. Dit doen zij met ondersteuning van de politie, een groot gebied rond Paleis Soestdijk en nabij de Hilversumsestraat in Baarn wordt uitgekamd. Helaas zonder resultaat er is nog steeds geen spoor van Anne.

03/10 Jas van Anne Faber gevonden
Een vrouw heeft de ANWB-route gefietst, deze vrouw vond toevallig een jas in een bos nabij Huis ter Heide Zeist, na onderzoek blijkt deze van Anne Faber te zijn. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt ook een geruime tijd aan de vermissing van het meisje.

04/10 Wederom grootschalige zoektocht
Een grote groep ME’-ers gaan op zoek naar Anne, daarnaast zoeken ook nog steeds een groot aantal burgers mee. Het zoekgebied is Huis ter Heider en de omgeving van het fietspad in het naburige Den Dolder

05/10 – 08/10 Fiets van Anne wordt gevonden in vijver Blookerpark
In de vijver van het Blookerpark wordt de fiets van Anne teruggevonden. Om verder te onderzoeken wordt de gehele vijver leeggepompt.
In een vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide wordt ook haar fiets teruggevonden. De familie van Anne doet via De Telegraaf een hartverscheurende oproep om meer professionals bij de zoektocht naar de jonge vrouw in te zetten.

In de daarop volgende dagen wordt ook de rugzak van Anne Faber teruggevonden. Ruim honderden vrijwilligers van de brandweer, het Rode Kruis, defensie en burgers gaan wederom op zoek in het gebied rondom Huis ter Heide. In de hoop een spoor van Anne Faber te vinden. De oom van Anne Faber bedankt wederom de betrokkenen voor de zoekactie naar Anne Faber.

09/10 Verdachte Michael P. (27) aangehouden in zaak Anne Faber
De politie houdt een verdachte aan in de zaak Anne Faber, het blijkt te gaan om Michael P. , hij verblijft in de forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. Hij was op de bewuste avond op verlof. De politie startte direct een zoektocht in de omgeving van de kliniek, helaas leverde dit geen resultaten op.

10/10 Wederom grote zoekactie in bosgebied Den Dolder.
Graafmachines en hekken en een groot team van Forensische Specialisten en rechercheurs gaan op zoek op het terrein van kliniek Altrecht Aventurijn. De politie verricht daar lange tijd onderzoek, ook zoeken burgers in Soest tot in de late uurtjes naar sporen. Helaas wederom zonder resultaat.

11/10 Michael P verteld de politie over plaats van lichaam Anne Faber
Uit onderzoek blijkt dat de moeder van Michael P. jarig was op de dag van de verdwijning van Anne Faber. Michael P. had dus redenen om verlof aan te vragen. Hem is deze ook verleend. Ook de auto van de moeder werd gezien in Spakenburg. De politie neemt dan ook de auto van de moeder in beslag voor onderzoek.

Later die dag verteld Michael P. belangrijke informatie aan de politie. Hij geeft op woensdagavond de locatie aan het Nulderpad door, Anne Faber zou daar zijn verborgen. De politie licht direct de familie in en zet het gebied af. Omdat het te donker is kan er geen onderzoek worden gedaan. In de uren daarna wordt inderdaad het lichaam van Anne gevonden.

12/10 Lichaam van Anne gevonden in bosporceel
De politie vindt op donderdag het stoffelijk overschot van Anne Faber. Het lichaam zijn ze op het spoor gekomen na belangrijke vrijgekomen onderzoeksinformatie. Woensdagavond heeft de verdachte de locatie van Anne vrijgegeven. De politie heeft direct onderzoek verricht op de locatie waarvan niet eerder bekend was dat de verdachte daar is geweest. Het gebied waar haar lichaam is gevonden, is bekend bij de verdachte. Hij is daar als kind zijnde  gewoond en zijn familie had daar een vakantiehuisje.

Persbericht Politie

Zeewolde – Donderdag 12 oktober is een lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad. Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het de 25-jarige Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

De 27-jarige verdachte die op 9 oktober werd aangehouden, is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad een lichaam gevonden.

Voorarrest verlengd
De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Verder forensisch onderzoek
Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

Medeleven
De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.

 

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -