woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Agente krijgt ijzeren vuilnisbak in gezicht geschopt tijdens beëindigen feest Schiehaven Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Een man schopte zondagochtend een ijzeren vuilnisbak in het gezicht van een agente tijdens het beëindigen van een feest aan de Schiehaven. Wie weet er meer?

Rond 02.45 uur kwamen er meldingen van kermisexploitanten van de kermis nabij de Schiehaven dat er voortdurend dronken mensen van een nabijgelegen feest tussen de attracties en de verblijven van de kermisexploitanten liepen en ze boel ook nog eens sloopten.

Onder invloed
Agenten troffen in en rondom de feestzaal ruim 300 personen aan. Het merendeel (b)leek onder invloed. De organisator kon geen vergunningen laten zien. Om te zorgen dat het één en ander niet verder zou escaleren werd besloten het feest te beëindigen. Nadat een merendeel van de mensen het pand hadden verlaten, bleef een groep van ongeveer 60 personen achter. Deze groep wilde niet vertrekken waarop agenten van het Basisteam Delfshaven en Team Parate Eenheid samen met hondengeleiders de groep alsnog uit het pand verwijderden.

Vuilnisbak tegen kaak geschopt
Een man trapte tegen een ijzeren vuilnisbak in de richting van een agente. Deze kwam tegen haar gezicht aan. Zij raakte gewond aan haar kaak en moest zich laten behandelen door een arts. De man, donkergetint met korte dreads en gekleed in een witte hoody met voorop zwarte letters en een spijkerbroek, is nog niet aangehouden en de politie roept getuigen op zich te melden.

Op zoek naar camerabeelden
Ook zijn agenten op zoek naar mensen die in het bezit zijn van camerabeelden. Heeft u informatie wat kan leiden naar de verdacht van de mishandeling, vul dan het tipformulier in te vullen of bel met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Agenten stellen bovendien een nader onderzoek in naar de eigenaar en organisator van het pand aan de Schiehaven.

Geweld tegen hulpverleners onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers en andere personen met een publieke taak onacceptabel. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen alle medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Voor meer info, zie: https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -