woensdag, december 8, 2021
6.2 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Beschonken bestuurder betrokken bij ongeval Groenedijk Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel –  De politie heeft vanmorgen een man aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een frontale aanrijding op de Groenedijk. Bij het spreken met één van de bestuurders werd al een alcohollucht geroken, reden genoeg om hen te laten blazen. Dit wordt overigens altijd gedaan bij een verkeersongeval.

De bestuurder blies een F-je. Dit houdt in dat hij teveel had gedronken. Bij een controle op het ademanalyseapparaat bleek de bestuurder 560 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben. Daar kwam de bestuurder zeer goed weg want vanaf 570ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd bij een gevorderde bestuurder. De man kan wel een fors proces-verbaal tegemoet zien.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij de aanrijding. Handhaving heeft het ongeval afgezet en na de bergingswerkzaamheden het wegdek meteen laten reinigen. De bestuurder die had gedronken krijgt mogelijk deze kosten ook nog op zijn dak. Dit komt doordat je niet bent verzekerd als je met alcohol achter het stuur een ongeluk maakt.

 

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -