woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Grote actie geldwisselkantoren Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – De politie is vandaag een grote actiedag gestart voor het controleren van 18 geldwisselkantoren. De actie vindt onder andere plaats op de Beijerlandselaan in Rotterdam Zuid. De actie wordt samen met de belastingdienst, Douane en het Openbaar Ministerie gehouden.

Er wordt onder andere gecontroleerd op witwassen van crimineel geld, vals geld en andere praktijken. De politie wil hiermee een signaal afgeven dat ondermijning niet loont. In Rotterdam-Zuid zitten ongeveer zestig Money-Transfer kantoortjes. Volgens justitie vinden er 100 tot 150 verdachte transacties per maand plaats. Ze hebben het dan over bedragen van meer dan 50.000 euro per dag. Via de kantoortjes kan geld buiten het bancaire systeem om cashgeld naar rekening in Nederland en het buitenland worden gestort.

 

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -