Grote actie geldwisselkantoren Rotterdam

dinsdag 24 oktober 2017 12:51

Rotterdam – De politie is vandaag een grote actiedag gestart voor het controleren van 18 geldwisselkantoren. De actie vindt onder andere plaats op de Beijerlandselaan in Rotterdam Zuid. De actie wordt samen met de belastingdienst, Douane en het Openbaar Ministerie gehouden.

Er wordt onder andere gecontroleerd op witwassen van crimineel geld, vals geld en andere praktijken. De politie wil hiermee een signaal afgeven dat ondermijning niet loont. In Rotterdam-Zuid zitten ongeveer zestig Money-Transfer kantoortjes. Volgens justitie vinden er 100 tot 150 verdachte transacties per maand plaats. Ze hebben het dan over bedragen van meer dan 50.000 euro per dag. Via de kantoortjes kan geld buiten het bancaire systeem om cashgeld naar rekening in Nederland en het buitenland worden gestort.

 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote actie geldwisselkantoren Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De politie is vandaag een grote actiedag gestart voor het controleren van 18 geldwisselkantoren. De actie vindt onder andere plaats op de Beijerlandselaan in Rotterdam Zuid. De actie wordt samen met de belastingdienst, Douane en het Openbaar Ministerie gehouden.

Er wordt onder andere gecontroleerd op witwassen van crimineel geld, vals geld en andere praktijken. De politie wil hiermee een signaal afgeven dat ondermijning niet loont. In Rotterdam-Zuid zitten ongeveer zestig Money-Transfer kantoortjes. Volgens justitie vinden er 100 tot 150 verdachte transacties per maand plaats. Ze hebben het dan over bedragen van meer dan 50.000 euro per dag. Via de kantoortjes kan geld buiten het bancaire systeem om cashgeld naar rekening in Nederland en het buitenland worden gestort.

 

 

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!