woensdag, januari 20, 2021

Grote actie geldwisselkantoren Rotterdam

Rotterdam – De politie is vandaag een grote actiedag gestart voor het controleren van 18 geldwisselkantoren. De actie vindt onder andere plaats op de Beijerlandselaan in Rotterdam Zuid. De actie wordt samen met de belastingdienst, Douane en het Openbaar Ministerie gehouden.

Er wordt onder andere gecontroleerd op witwassen van crimineel geld, vals geld en andere praktijken. De politie wil hiermee een signaal afgeven dat ondermijning niet loont. In Rotterdam-Zuid zitten ongeveer zestig Money-Transfer kantoortjes. Volgens justitie vinden er 100 tot 150 verdachte transacties per maand plaats. Ze hebben het dan over bedragen van meer dan 50.000 euro per dag. Via de kantoortjes kan geld buiten het bancaire systeem om cashgeld naar rekening in Nederland en het buitenland worden gestort.

 

 

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg