zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Overvaller (47) supermarkt aangehouden dankzij dappere klanten die hem achtervolgde Hildo Kroplaan Den Haag

- advertentie -

Den Haag – In een supermarkt aan de Hildo Kroplaan vond op 24 oktober omstreeks 20:00 uur een overval plaats. Dankzij de hulp van meerdere getuigen hielden agenten de verdachte, een 47-jarige man uit Den Haag, in de omgeving aan. De districtsrecherche Den Haag-West onderzoekt de zaak.

 

Een getuige belde de alarmdiensten en zei dat er zojuist een man met gezichtsbedekking de supermarkt in liep. De man bedreigde daar het winkelend publiek en personeel met een vuurwapen en riep dat iedereen moest gaan liggen. Een 38-jarige bezoekster liet zich echter niet door de overvaller intimideren. Toen de overvaller tegen de 38-jarige vrouw riep dat ook zij moest gaan liggen, riep ze naar hem: “Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool” en vervolgens gaf ze de overvaller een harde trap tegen zijn knieschijf. Een andere bezoeker, die zich bij de kassa schuil hield, besloot op dat moment om ook in actie te komen en begon hard met snoep naar de overvaller te gooien.

Hierop besloot de overvaller met versnelde pas de supermarkt uit te vluchten. Echter, met de man en vrouw in zijn kielzog. Onderweg, ter hoogte van het Bokkefortpark, hield de 38-jarige vrouw een scooterrijder staande en ze sommeerde de bestuurder om met haar achterop de achtervolging op gepaste afstand in te zetten. Aangekomen bij een verzorgingstehuis aan de Burgemeester Waldeckstraat zagen de twee dat de verdachte zich probeerde te verstoppen in de bosschages. Terwijl de bestuurder van de scooter de wacht hield, belde de 38-jarige vrouw de politie om de schuilplaats van de overvaller door te geven. Kort daarna hielden agenten hem in de bosschages bij het verzorgingstehuis aan met getrokken dienstwapen. De 47-jarige man zit vast en wordt gehoord.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -