RET en gemeente Rotterdam zorgen voor gratis nachtmetro tijdens oud & nieuw

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bezoekers van het Nationale Vuurwerk op 31 december bij de Erasmusbrug kunnen ook dit jaar gratis gebruik maken van de metro. De RET en de gemeente Rotterdam maken dit, na het succes van vorig jaar, weer samen mogelijk. De metro’s rijden deze jaarwisseling nog vaker: om de tien minuten tussen 22.00 en 02.00 uur.

Wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur): “Het Nationale Vuurwerk is een gigantisch feest. Dat feest wil je niet verknallen door lang in de auto te zitten naar de binnenstad van Rotterdam. Alle feestvierders zijn welkom in Rotterdam en we brengen iedereen na het feestje graag weer veilig richting huis. Zowel de metro als het gebruik van de P+R terreinen is tijdens de jaarwisseling gratis.” Maurice Unck, algemeen directeur RET, vult aan: “Dit jaar rijden we voor de tweede keer door tijdens de jaarwisseling; een mooie extra service voor alle bezoekers aan de binnenstad en het Nationale Vuurwerk! Omdat het reizen met de metro gratis is, zetten we onze toegangspoortjes open. Uiteraard zijn we wel aanwezig op onze stations om service te verlenen en toezicht te houden. Ook tijdens deze jaarwisseling reken ik weer op de gezellige feestelijke sfeer in ons OV.”

- Advertisement -

Dienstregeling
De RET rijdt tussen 22.00 uur en 2.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. De metro’s stoppen niet in alle gebruikelijke stations:
Metrolijn E stopt in de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Maashaven en Zuidplein.
Door metrolijn C wordt gestopt in Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Coolhaven, Eendrachtsplein, Beurs, Oostplein, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug.

Nationaal Vuurwerk
Met de gratis metro tussen 22.00 en 02.00 uur verbeteren de gemeente Rotterdam en de RET de bereikbaarheid van het Nationaal Vuurwerk en de Rotterdamse binnenstad op deze feestelijke avond. Oud & nieuw in Rotterdam wordt groots gevierd met het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland om precies 00.00 uur. Het vuurwerk wordt live uitgezonden via RTL Nederland.

Kosten
De extra inzet van de metro tijdens oud & nieuw is geen onderdeel van de railconcessie. De kosten voor het doorrijden van de metro tijdens de jaarwisseling zijn 102.000 euro. Om de stad bereikbaar te houden, betaalt de gemeente twee derde van deze kosten. De RET neemt de resterende kosten voor haar rekening. Na de jaarwisseling wordt de inzet geëvalueerd en praten beide partijen verder over structurele inzet tijdens oud & nieuw.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...