woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Aanhouding inbrekers moet rust in Rondelen terugbrengen Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Politieagenten hielden dinsdag twee mannen aan op verdenking van woninginbraken aan het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel. De buurt wordt al langere tijd geteisterd door inbraken en de politie heeft alles op alles gezet, en met resultaat.

De recherche startte een onderzoek en lichtte dinsdagochtend vroeg de twee inbrekers van hun bed. Een 20-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Capelle zijn aangehouden op verdenking van de inbraken aan het Reviusrondeel. De jongste van de twee bleek meerdere inbraken op zijn kerfstok te hebben, onder andere in Rotterdam Zevenkamp. Bij doorzoekingen bij de verdachten zijn een gestolen rijbewijs en gereedschap gevonden en in beslag genomen. De twee mannen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wijkagente Van Buuren: “Ik bracht ter nazorg een bezoek aan de slachtoffers van de woninginbraken en merkte dat bewoners angstig zijn en zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving. Mijn advies aan de bewoners is om alert te blijven en bij verdachte personen, auto’s of geluiden direct 112 te bellen. Twijfel niet, bel altijd. Uiteraard hebben we de slachtoffers bij wie is ingebroken op de hoogte gesteld van de aanhoudingen. Hopelijk keert de rust nu wat terug”.

Bewonersbijeenkomst
Twee weken geleden vond er een bijeenkomst plaats in Capelle a/d IJssel voor de bewoners van de Rondelenbuurt. Het was een druk bezochte avond waar gemeente, politie, woningbouwvereniging en de burgemeester werden ondervraagd over de onrust in de buurt. De bewoners voelden zich niet veilig in hun eigen huis en eisten maatregelen zoals stevigere deuren met kijkgaatjes, betere verlichting en aanpak van de zeembalkonnetjes.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -