Inbrekers vragen agent in burger om hulp Kouterstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vier inbrekers kregen het in de nacht van vrijdag op zaterdag niet voor elkaar om ongezien te werk te gaan. Een getuige belde de politie toen het viertal schuurtjes openbrak op het achterpad van de Kouterstraat. Agenten in burger waren toevallig in de wijk aanwezig en werden door het gezochte viertal aangesproken toen hun vluchtauto niet bleek te starten. Drie van hen werden na een korte achtervolging aangehouden.

Vanwege recente inbraken reden agenten die nacht extra door de wijk. Zij waren in burger gekleed en dus niet zichtbaar als politie. Op enig moment zagen zij een auto rijden op de Weimansweg waarvan de eigenaar bij de politie bekend is. Deze auto vonden ze korte tijd later terug op de Schoepstraat, waar hij bij de brandgang tussen de Kouterstraat den de Disselstraat stond geparkeerd.

- Advertisement -

De agenten besloten deze wagen onopvallend in de gaten te houden omdat ze de zaak niet vertrouwden. En met succes, want tijdens het posten viel er een melding van een inbraak. De melder had de politie gebeld nadat hij vier man schuurtjes zag openbreken. Een van de agenten liep daarop in de richting van de auto en kwam daar de vier inbrekers tegen. Nietsvermoedend spraken ze hem aan en vroegen hem of hij de auto wilde aanduwen. Dit deed hij niet, maar hield er wel drie aan tijdens een korte achtervolging door de wijk.

Agenten zagen in de brandgang dat er bij meerdere schuurtjes was geprobeerd in te breken. De drie Rotterdammers, twee van 17 en een van 18 jaar, zijn inmiddels weer vrijgelaten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...