donderdag, december 9, 2021
3.3 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Politie houdt 27-jarige Gouwenaar aan voor overval en brandstichting in Gouda

- advertentie -

Gouda – De politie heeft dinsdag 21 november een 27-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van een poging overval op een woning aan de Burgemeester Gaarlandtsingel en het stichten van een brand in een coffeeshop aan de Wilhelminastraat. De verdachte wordt vrijdag 24 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Gouwenaar is een bekende van de politie in Gouda en komt voor op de Goudse Top60 lijst. Het onderzoek van de recherche naar de overval op de woning aan de Burgemeester Gaarlandtsingel leidde naar deze verdachte. De verdachte werd in de vroege ochtend aangehouden.

Poging woningoverval
Woensdagavond 15 november werd de bewoner van de woning overvallen door een persoon die hem enkele klappen gaf en geld wilde hebben. Het slachtoffer wist de woning uit te komen waarna de dader op de vlucht sloeg. Een agent zag een verdachte die aan het signalement voldeed rijden op de Lange Tiendeweg en zette direct de achtervolging in. Na een korte achtervolging liet de verdachte de scooter achter in een steegje en ging er vervolgens rennend vandoor. Hij werd toen niet meer aangetroffen. Door het opgegeven signalement en de herkenning van de scooterrijder door de agent kon de recherche het onderzoek gericht op deze verdachte voortzetten.

Brand coffeeshop
Dinsdag 21 november omstreeks 02.10 uur ontstond er brand in coffeeshop De Vriendschap aan de Wilhelminastraat. De brandweer had de brand snel onder controle. De recherche ging na onderzoek uit van brandstichting. Het spoor leidde eveneens naar deze Gouwenaar.

Aanpak Top60
De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -