zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Vuurwerkbril voor Capelse basisschoolleerlingen

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag samen met handhavers en de stadsmarinier speciale vuurwerkbrillen uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 6 van de katholieke basisschool de Pieter Bas. De tweeling Roman en Dylan mocht de eerste bril in ontvangst nemen.

 

De burgemeester benadrukte dat vuurwerk afsteken leuk en spannend is, maar ook erg gevaarlijk kan zijn. Daarom moet je volgens hem altijd een vuurwerkbril dragen. “De bril beschermt je ogen en zorgt ervoor dat als het fout gaat je geen littekens overhoudt of, nog erger, blind wordt. Ook als je zelf niets afsteekt en alleen naar het vuurwerk kijkt, moet je een vuurwerkbril opzetten. Heel veel slachtoffers zijn juist de omstanders”.

 

Gemeentelijke handhaver Rocky Emmen vult aan: “Veiligheid gaat boven alles, en daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 in Capelle aan den IJssel zo’n bril van ons. Om alles veilig en gezellig te laten verlopen houden de handhavers op 31 december een extra oogje in het zeil.” Emmen wees de kinderen er ook nog op dat vuurwerk alleen op 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur afgestoken mag worden: “Zo is je vuurwerk niet al voor twaalf uur op, en bovendien is het voor iedereen een stuk veiliger”.

 

Foto : Jan Kok

 

Vuurwerk afsteken is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 van ons een…

Gepostet von Gemeente Capelle aan den IJssel am Mittwoch, 13. Dezember 2017

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -