Vuurwerkbril voor Capelse basisschoolleerlingen

woensdag 13 december 2017 15:40

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag samen met handhavers en de stadsmarinier speciale vuurwerkbrillen uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 6 van de katholieke basisschool de Pieter Bas. De tweeling Roman en Dylan mocht de eerste bril in ontvangst nemen.

 

De burgemeester benadrukte dat vuurwerk afsteken leuk en spannend is, maar ook erg gevaarlijk kan zijn. Daarom moet je volgens hem altijd een vuurwerkbril dragen. “De bril beschermt je ogen en zorgt ervoor dat als het fout gaat je geen littekens overhoudt of, nog erger, blind wordt. Ook als je zelf niets afsteekt en alleen naar het vuurwerk kijkt, moet je een vuurwerkbril opzetten. Heel veel slachtoffers zijn juist de omstanders”.

 

Gemeentelijke handhaver Rocky Emmen vult aan: “Veiligheid gaat boven alles, en daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 in Capelle aan den IJssel zo’n bril van ons. Om alles veilig en gezellig te laten verlopen houden de handhavers op 31 december een extra oogje in het zeil.” Emmen wees de kinderen er ook nog op dat vuurwerk alleen op 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur afgestoken mag worden: “Zo is je vuurwerk niet al voor twaalf uur op, en bovendien is het voor iedereen een stuk veiliger”.

 

Foto : Jan Kok

 

Vuurwerk afsteken is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 van ons een…

Gepostet von Gemeente Capelle aan den IJssel am Mittwoch, 13. Dezember 2017

 

0 reacties

Vuurwerkbril voor Capelse basisschoolleerlingen
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag samen met handhavers en de stadsmarinier speciale vuurwerkbrillen uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 6 van de katholieke basisschool de Pieter Bas. De tweeling Roman en Dylan mocht de eerste bril in ontvangst nemen.

 

De burgemeester benadrukte dat vuurwerk afsteken leuk en spannend is, maar ook erg gevaarlijk kan zijn. Daarom moet je volgens hem altijd een vuurwerkbril dragen. “De bril beschermt je ogen en zorgt ervoor dat als het fout gaat je geen littekens overhoudt of, nog erger, blind wordt. Ook als je zelf niets afsteekt en alleen naar het vuurwerk kijkt, moet je een vuurwerkbril opzetten. Heel veel slachtoffers zijn juist de omstanders”.

 

Gemeentelijke handhaver Rocky Emmen vult aan: “Veiligheid gaat boven alles, en daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 in Capelle aan den IJssel zo’n bril van ons. Om alles veilig en gezellig te laten verlopen houden de handhavers op 31 december een extra oogje in het zeil.” Emmen wees de kinderen er ook nog op dat vuurwerk alleen op 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur afgestoken mag worden: “Zo is je vuurwerk niet al voor twaalf uur op, en bovendien is het voor iedereen een stuk veiliger”.

 

Foto : Jan Kok

 

Vuurwerk afsteken is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Daarom krijgen alle kinderen van de groepen 6 en 7 van ons een…

Gepostet von Gemeente Capelle aan den IJssel am Mittwoch, 13. Dezember 2017

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Brandje in versnipperaar Zwarteweg Waddinxveen

Waddinxveen - De brandweer heeft zaterdagavond een brandje geblust in een stapel met houtsnippers en een aanhangwagen op de Zwarteweg in Waddinxveen. Bij de brand kwam korte tijd flink wat rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen, hoe deze is ontstaan is...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!