zaterdag, juli 31, 2021
20 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Achtervolging gestolen auto Schenkelsedreef Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Afgelopen nacht om 03:45 uur trok een grijskleurige Citroën personenauto op de Schenkelse Dreef in Capelle aan den IJssel de aandacht van surveillerende collega’s. Bij navraag bleek dat de eigenaar van de auto afkomstig zou moeten zijn uit de gemeente Krimpen a/d IJssel.

Opvallend was dat de eigenaar aanzienlijk ouder zou moeten zijn dan de man die zij zojuist achter het stuur hadden zien zitten. De collega’s keken elkaar aan en kregen geen goed bij het geheel.

Achtervolging 


Op het moment dat de collega’s hun voertuig achter de grijze Citroën aanstuurde en het stopbord activeerde ging deze er direct met hoge snelheid vandoor. Met meer dan 100 km/u raasde de bestuurder -met de collega’s in zijn kielzog- over het natte en bovenal opvriezende asfalt. Het gevoel dat er dus iets niet helemaal in de haak was met de auto, dan wel de bestuurder, klopte dus! Onmiddellijk zette de collega’s dan ook de achtervolging in. De vluchtende bestuurder nam echter veel risico’s en wist daardoor afstand te creëren ten opzichte van de achtervolgende politieauto. Maar, lang zou de achtervolging niet gaan duren.

Crash 
De bestuurder verloor waarschijnlijk door zijn snelheid in combinatie met de gladheid de macht over het stuur. Hij reed daarbij een band lek, ramde een verkeersbord, vloog over het trottoir, sloopte zijn oliecarter, reed door de groenvoorziening om tot slot op de Nancy Zeelenbergsingel tegen een grote bouwcontainer tot stilstand te komen. De bestuurder ging er na de crash direct te voet vandoor. Toegesnelde eenheden verzorgden direct voor een afzetting terwijl collega’s aan het bureau alles in het werk stelde om de eigenaar van de Citroën te benaderen. Uit dit onderzoek bleek al snel dat de Citroën met de reservesleutel moest zijn weggenomen. De verdachte werd ondanks een grote zoekactie helaas niet aangetroffen.

Het onderzoek naar de identiteit van de verdachte zal worden onderzocht door de recherche van de eenheid Den Haag. De eigenaar deed aangifte, waarna de gestolen Citroën inbeslaggenomen werd voor Forensisch sporenonderzoek.

De eigenaar is verteld dat zijn auto naar alle waarschijnlijkheid helaas totall loss is.

Related Articles

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp...

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Man (82) overleden na aanrijding met tram Monseigneur van Steelaan Den Haag

0
Den Haag - Bij een aanrijding met en tram op de Monseigneur van Steelaan is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct [...]

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg [...]

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht [...]

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24 [...]

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,007VolgersVolg