Achtervolging gestolen auto Schenkelsedreef Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Afgelopen nacht om 03:45 uur trok een grijskleurige Citroën personenauto op de Schenkelse Dreef in Capelle aan den IJssel de aandacht van surveillerende collega’s. Bij navraag bleek dat de eigenaar van de auto afkomstig zou moeten zijn uit de gemeente Krimpen a/d IJssel.

Opvallend was dat de eigenaar aanzienlijk ouder zou moeten zijn dan de man die zij zojuist achter het stuur hadden zien zitten. De collega’s keken elkaar aan en kregen geen goed bij het geheel.

- Advertisement -

Achtervolging 


Op het moment dat de collega’s hun voertuig achter de grijze Citroën aanstuurde en het stopbord activeerde ging deze er direct met hoge snelheid vandoor. Met meer dan 100 km/u raasde de bestuurder -met de collega’s in zijn kielzog- over het natte en bovenal opvriezende asfalt. Het gevoel dat er dus iets niet helemaal in de haak was met de auto, dan wel de bestuurder, klopte dus! Onmiddellijk zette de collega’s dan ook de achtervolging in. De vluchtende bestuurder nam echter veel risico’s en wist daardoor afstand te creëren ten opzichte van de achtervolgende politieauto. Maar, lang zou de achtervolging niet gaan duren.

Crash 
De bestuurder verloor waarschijnlijk door zijn snelheid in combinatie met de gladheid de macht over het stuur. Hij reed daarbij een band lek, ramde een verkeersbord, vloog over het trottoir, sloopte zijn oliecarter, reed door de groenvoorziening om tot slot op de Nancy Zeelenbergsingel tegen een grote bouwcontainer tot stilstand te komen. De bestuurder ging er na de crash direct te voet vandoor. Toegesnelde eenheden verzorgden direct voor een afzetting terwijl collega’s aan het bureau alles in het werk stelde om de eigenaar van de Citroën te benaderen. Uit dit onderzoek bleek al snel dat de Citroën met de reservesleutel moest zijn weggenomen. De verdachte werd ondanks een grote zoekactie helaas niet aangetroffen.

Het onderzoek naar de identiteit van de verdachte zal worden onderzocht door de recherche van de eenheid Den Haag. De eigenaar deed aangifte, waarna de gestolen Citroën inbeslaggenomen werd voor Forensisch sporenonderzoek.

De eigenaar is verteld dat zijn auto naar alle waarschijnlijkheid helaas totall loss is.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...