Man (26) aangehouden voor bezit vuurwapen Naaldwijk

woensdag 20 december 2017 17:01

Naaldwijk – De politie ontving dinsdag 19 december omstreeks 17:15 uur een melding dat er een vuurwapen zou liggen in een woning aan de Indische Oceaan. Politieagenten hielden vervolgens op straat een 26-jarige verdachte aan. Hij bleek in bezit te zijn van een vuurwapen. De politie onderzoekt de zaak.

 

Een melder belde de politie dat er in een woning een vuurwapen zou liggen. Ter plaatse zagen agenten een voertuig met een inzittende een aantal keren langs de betreffende woning rijden. Omdat de man voldeed aan het signalement van de verdachte besloten agenten de bestuurder, een 26-jarige man uit Naaldwijk, door middel van een uitpraatprocedure aan te houden en zijn voertuig te controleren. Aan het politiebureau bleek dat de man niets met de melding te maken had. Daarna is hij vrijgelaten.

Omstreeks 18:00 uur liep de verdachte vanuit zijn woning de straat op. Daar hielden agenten de man aan. Bij de man troffen ze het vuurwapen aan, die agenten vervolgens in beslag namen. De man zit nog vast.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

 

0 reacties

Man (26) aangehouden voor bezit vuurwapen Naaldwijk
Schrijver:

 

 

Naaldwijk – De politie ontving dinsdag 19 december omstreeks 17:15 uur een melding dat er een vuurwapen zou liggen in een woning aan de Indische Oceaan. Politieagenten hielden vervolgens op straat een 26-jarige verdachte aan. Hij bleek in bezit te zijn van een vuurwapen. De politie onderzoekt de zaak.

 

Een melder belde de politie dat er in een woning een vuurwapen zou liggen. Ter plaatse zagen agenten een voertuig met een inzittende een aantal keren langs de betreffende woning rijden. Omdat de man voldeed aan het signalement van de verdachte besloten agenten de bestuurder, een 26-jarige man uit Naaldwijk, door middel van een uitpraatprocedure aan te houden en zijn voertuig te controleren. Aan het politiebureau bleek dat de man niets met de melding te maken had. Daarna is hij vrijgelaten.

Omstreeks 18:00 uur liep de verdachte vanuit zijn woning de straat op. Daar hielden agenten de man aan. Bij de man troffen ze het vuurwapen aan, die agenten vervolgens in beslag namen. De man zit nog vast.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!