Weer grote vuurwerkvangsten in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dat het vuurwerkteam van de Rotterdamse politie succesvol is, bleek onder andere afgelopen maandag al met de vangst van 95 kilo op een zolder in Rotterdam-Zuid. Dinsdag en woensdag was het weer raak op maar liefst zes andere locaties in Rotterdam. In totaal namen agenten 134 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag.

Vuurwerk
Het vuurwerkteam houdt zich actief bezig met de opsporing en vangst van illegaal vuurwerk. Deze keer leidde het lopend onderzoek dinsdag naar vier woningen een de Grote Kreek, de Laan op Zuid, de Pietersdijk en de Persoonshaven. Verdeeld over deze adressen troffen agenten in totaal 99 kilo zwaar knal vuurwerk aan. Woensdag werd in Rotterdam-Vreewijk en op de Zuider Kerkedijk nog eens 35 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Onder het in beslag genomen zware knalvuurwerk bevonden zich onder andere super cobra’s 6 en mortierbommen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

- Advertisement -

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Gevaarlijke vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. Het meest gevaarlijke zijn de Big Five.

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maak gebruik van het tipformulier op

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...