Weer grote vuurwerkvangsten in Rotterdam

donderdag 21 december 2017 22:42

Rotterdam – Dat het vuurwerkteam van de Rotterdamse politie succesvol is, bleek onder andere afgelopen maandag al met de vangst van 95 kilo op een zolder in Rotterdam-Zuid. Dinsdag en woensdag was het weer raak op maar liefst zes andere locaties in Rotterdam. In totaal namen agenten 134 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag.

Vuurwerk
Het vuurwerkteam houdt zich actief bezig met de opsporing en vangst van illegaal vuurwerk. Deze keer leidde het lopend onderzoek dinsdag naar vier woningen een de Grote Kreek, de Laan op Zuid, de Pietersdijk en de Persoonshaven. Verdeeld over deze adressen troffen agenten in totaal 99 kilo zwaar knal vuurwerk aan. Woensdag werd in Rotterdam-Vreewijk en op de Zuider Kerkedijk nog eens 35 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Onder het in beslag genomen zware knalvuurwerk bevonden zich onder andere super cobra’s 6 en mortierbommen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Gevaarlijke vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. Het meest gevaarlijke zijn de Big Five.

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maak gebruik van het tipformulier op

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Weer grote vuurwerkvangsten in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Dat het vuurwerkteam van de Rotterdamse politie succesvol is, bleek onder andere afgelopen maandag al met de vangst van 95 kilo op een zolder in Rotterdam-Zuid. Dinsdag en woensdag was het weer raak op maar liefst zes andere locaties in Rotterdam. In totaal namen agenten 134 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag.

Vuurwerk
Het vuurwerkteam houdt zich actief bezig met de opsporing en vangst van illegaal vuurwerk. Deze keer leidde het lopend onderzoek dinsdag naar vier woningen een de Grote Kreek, de Laan op Zuid, de Pietersdijk en de Persoonshaven. Verdeeld over deze adressen troffen agenten in totaal 99 kilo zwaar knal vuurwerk aan. Woensdag werd in Rotterdam-Vreewijk en op de Zuider Kerkedijk nog eens 35 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Onder het in beslag genomen zware knalvuurwerk bevonden zich onder andere super cobra’s 6 en mortierbommen. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Gevaarlijke vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. Het meest gevaarlijke zijn de Big Five.

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maak gebruik van het tipformulier op

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!