Twee vuurwerkhandelaren uit Hellevoetsluis brengen de kerst door in de cel

Date:

Deel bericht:

Hellevoetsluis – Drie vuurwerkhandelaren uit Hellevoetsluis kunnen hun handel in zwaar illegaal vuurwerk niet voortzetten. Ze zijn deze maand aangehouden en twee van hen brengen de kerstdagen achter slot en grendel door. Het vuurwerkteam nam in totaal 134 kilo vuurwerk in beslag en pakt door. De komende dagen kunnen klanten van de handelaren bezoek verwachten en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Cobra 6 vuurwerk

- Advertisement -

Uitgebreid onderzoek leidde de politie naar de handelaren en hun levensgevaarlijke handelswaar. Zo kwamen agenten een 25-jarige Hellevoeter op het spoor. Hij had 59 kilo zwaar illegaal knalvuurwerk in zijn woning opgeslagen, bestaande uit cobra’s, mortierbommen en nitraten. De man is 15 december aangehouden en zit in ieder geval tot en met de kerst vast. Surveillerende agenten betrapten zaterdag 16 december een tweede handelaar, toen hij een doos met illegaal vuurwerk bij een klant wilde afleveren. De aangehouden 45-jarige Hellevoeter bleek in totaal 75 kilo vuurwerk te willen bezorgen. Ook zijn handel is in beslag genomen. Hij is na verhoor heengezonden en hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. Leden het vuurwerkteam kregen ook een 45-jarige man uit Hellevoetsluis in het vizier. Hij wordt ervan verdacht op grote schaal in vuurwerk te handelen. Hij brengt niet alleen de kerstdagen, maar ook de jaarwisseling in de cel door.

Klanten van deze handelaren zijn net zo goed strafbaar en ook zij kunnen een dezer dagen een bezoek van de politie verwachten.

zwaar illegaal vuurwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

Lever illegaal vuurwerk in
Wilt u de feestdagen niet in een politiecel doorbrengen? Zorg dan dat u geen illegaal vuurwerk in huis hebt. Illegaal vuurwerk is onbetrouwbaar want het wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat je niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Gevaarlijk vuurwerk
Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. Het meest gevaarlijk zijn de Big Five.

Hier leest u hoe u illegaal vuurwerk kunt herkennen.

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maak gebruik van het tipformulier  op www.meldmisdaadanoniem.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...