Politie haalt auto helers van de weg na ANPR hit in Maassluis

vrijdag 22 december 2017 12:17

Maassluis – De politie heeft een auto, die donderdagavond werd gestolen, met de inzet van ANPR diezelfde nacht nog op weten te sporen. Agenten hielden de twee inzittenden van de auto aan.

Donderdagavond braken onverlaten in bij een bouwkeet aan de Nieuweweg in Rozenburg. Ze namen twee autosleutels mee en een van de daarbij horende auto’s. Agenten zetten het kenteken van deze wagen na de melding direct in het ANPR-systeem. En diezelfde nacht, tegen half drie, was er een hit op de A20 bij Vlaardingen. Politiemedewerkers gingen er op af en na enig zoekwerk, troffen ze de bewuste auto aan op de Jasmijnstraat in Maassluis. Ze hielden de twee mannen die in het voertuig zaten aan voor heling. Het gaat om een 29-jarige Dordtenaar en een Vlaardinger van 30 jaar oud. Onderzoek moet uitwijzen of de twee ook betrokken waren bij de diefstal van de auto.

Kentekenherkenning
Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. ANPR wordt vooral gebruikt op snelwegen. De camera’s kunnen langs of boven de weg bevestigd zijn. Het is ook mogelijk om de ANPR mee te nemen in een politieauto die rondrijdt of op een onopvallende plek langs de weg staat. Meer weten? Kijk op deze pagina https://www.politie.nl/themas/anpr.html

 

0 reacties

Politie haalt auto helers van de weg na ANPR hit in Maassluis
Schrijver:

 

 

Maassluis – De politie heeft een auto, die donderdagavond werd gestolen, met de inzet van ANPR diezelfde nacht nog op weten te sporen. Agenten hielden de twee inzittenden van de auto aan.

Donderdagavond braken onverlaten in bij een bouwkeet aan de Nieuweweg in Rozenburg. Ze namen twee autosleutels mee en een van de daarbij horende auto’s. Agenten zetten het kenteken van deze wagen na de melding direct in het ANPR-systeem. En diezelfde nacht, tegen half drie, was er een hit op de A20 bij Vlaardingen. Politiemedewerkers gingen er op af en na enig zoekwerk, troffen ze de bewuste auto aan op de Jasmijnstraat in Maassluis. Ze hielden de twee mannen die in het voertuig zaten aan voor heling. Het gaat om een 29-jarige Dordtenaar en een Vlaardinger van 30 jaar oud. Onderzoek moet uitwijzen of de twee ook betrokken waren bij de diefstal van de auto.

Kentekenherkenning
Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. ANPR wordt vooral gebruikt op snelwegen. De camera’s kunnen langs of boven de weg bevestigd zijn. Het is ook mogelijk om de ANPR mee te nemen in een politieauto die rondrijdt of op een onopvallende plek langs de weg staat. Meer weten? Kijk op deze pagina https://www.politie.nl/themas/anpr.html

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!