Politie houdt preventieactie in Rhoon-Portland

Date:

Deel bericht:

Rhoon – De politie heeft woensdag van 09.00 tot 14.00 uur een doelgerichte actie gehouden in de omgeving van Portland. Doormiddel van ANPR werden er voertuigen op kenteken gescand om te kijken of de eigenaar van het voertuig bijvoorbeeld nog een signalering of een bekeuring open had staan. Daarnaast werden er voertuigen tussenuit gehaald om deze te controleren.

Doel van de actie was om informatie te vergaren over interessante personen en hun reisbewegingen, en de inwoners van Portland een veiliger gevoel te geven. Voorafgaand waren er dan ook infoborden geplaatst met een ludieke tekst. Dat de controle niet voor niets werd gehouden bleek uit de voorlopige resultaten. Er worden ongeveer 100 voertuigen fysiek gecontroleerd, er werd daardoor onder andere 2500 euro aan openstaande bekeuringen betaald, een aantal bekeuringen voor verkeersdelicten zoals rijden zonder rijbewijs uitgeschreven.

- Advertisement -

Personen die werden gecontroleerd konden de actie zeker waarderen. Op deze wijze kan de politie ervoor zorgen dat personen die niet thuis horen in deze wijk ertussenuit worden gevist.

Verborgen Ruimtes
Ook heeft de politie gezocht naar verborgen ruimtes. De politie pikte er een aantal voertuigen tussenuit met opvallend gedrag. Bij het staande houden werd hen verzocht of ze in het voertuig mochten kijken. Dit werd op vrijwillige basis toegelaten. Agenten controleerden vervolgens of er geen verboden goederen waren verstopt in ruimtes als bijvoorbeeld in de kofferbak of onder het dashboard.

Surveillerend op pad
Naast de controles voor het verkeer liepen er ook twee beredenen agenten door de wijk Portland. Te paard werden er diverse preventiegesprekken gevoerd met de bewoners en winkeliers.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...