woensdag, januari 26, 2022
3.1 C
Rotterdam
woensdag 26 januari 2022

Vier mannen aangehouden op verdenking betrokkenheid bij terrorrisme Rotterdam

- advertentie -

De politie heeft in Rotterdam zondag aan het begin van de avond vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Drie van hen komen uit Vlaardingen (21), Delft (30) en Gouda (23).

De vierde verdachte is een 29-jarige Zweed. Hij kwam zondagmiddag aan met een vlucht uit Stockholm. Informatie van een buitenlandse politiedienst over zijn mogelijke betrokkenheid bij terrorisme leidde tot een onderzoek in Nederland.

Na de aanhouding van de mannen zijn vier woningen doorzocht in Vlaardingen (2), Delft en Gouda. Daarbij is beslag gelegd op gegevensdragers die verder worden onderzocht. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

Geen risico
Ook is er geen concrete informatie die wijst op een aanslag. In het voorkomen van een terroristische aanslag nemen het OM en de politie geen enkel risico. Een aanwijzing kan voldoende zijn om in te grijpen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord door de politie.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -