Man aangehouden na waarschuwingsschot en beet van politiehond Stadionweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een waarschuwingsschot en de inzet van een politiehond waren nodig om een 42-jarige Rotterdammer onder controle te krijgen en aan te houden. De man had een vuurwapen in zijn hand en thuis bij hem lag nog een vuurwapen met munitie. De aanhouding gebeurde op zondag 31 december rond 01.00 uur op de Stadionweg.

Weer twee vuurwapens van straat
Een agent genietend van zijn vrije dag zag daar de verdachte lopen met in zijn ene hand een blik bier en zijn andere hand een vuurwapen. Direct waarschuwde hij zijn collega’s die naar de Stadionweg gingen. Ze wilden met een speciale vuurwapenprocedure de verdachte aanhouden. In eerste instantie reageerde de 42-jarige hier niet op. Hierop loste de politie een waarschuwingsschot en bracht een politiehond de man onder controle nadat het dier hem in zijn been beet. Later in de woning van de 42-jarige vond de politie nog een wapen. De recherche gaat verder met het onderzoek.

- Advertisement -

Vuurwapenprocedure
De agenten maakten bij de aanhouding gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij bestaat de kans dat indien een verdachte niet de aanwijzingen van de agenten opvolgt, een agent zich genoodzaakt ziet zijn vuurwapen te gebruiken.

Hoe agenten een BTGV uitvoeren wordt duidelijk in onderstaand filmpje waar een andere vuurwapengevaarlijke verdachte wordt aangehouden.

Uw hulp
Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...