Verslag oud en nieuw Rotterdam Rijnmond

Date:

Share post:

De hulpdiensten moesten dit jaar vaker uitrukken dan vorig jaar in Rotterdam Rijnmond. Zo’n 5000 medewerkers van de politie, brandweer en ambulancedienst waren aan het werk op de drukste nacht van het jaar.

De brandweer in de regio Rotterdam moest zo’n 751 keer uitrukken tot maandagochtend 08:00 uur. De ambulance werd tot die tijd 145 keer opgeroepen. Vorig jaar kwam het totaalaantal meldingen op 561. De brandweer in Zuid-Holland Zuid moest dit jaar bijna negentig keer in actie komen.

- Advertisement -

Volgens burgemeester Aboutaleb zijn negentig mensen aangehouden in de regio Rijnmond. Vijftig van deze arrestanten werden gearresteerd in Rotterdam.

De brandweer was vooral druk met container- en andere buitenbrandjes (497 meldingen), gebouwbranden (28 meldingen), autobranden (44 meldingen) en ongelukken met vuurwerk.

Dit jaar gold in Rotterdam op vele plekken een vuurwerkvrije zone. Vijftien raddraaiers van vorig jaar moesten verplicht thuisblijven.

Rotterdam

 • De brandweer is bekogeld met vuurwerk, dit toen zij een brandende tweewieler wilde blussen. Dit gebeurde op de Oleanderplein in Bloemhof. Niemand raakte hierbij gewond. De brandweer heeft de brand laten uitbranden.
 • Op de Banierstraat in de Agniesebuurt gooiden vijf personen vuurwerk naar beveiligers. Zij zijn aangehouden.
 • Aan de Rollostraat in Charlois heeft een uitslaande brand gewoed in een buurthuis. De brandweer kon door de rolluiken moeilijk bij de brand komen, deze zijn open gezaagd ook hebben zij het dak opengemaakt. Hierna konden zij de brand blussen. Het buurthuis was dichtgetimmerd dit om schade te voorkomen.

 

 

 • Aan de Menenkamp in Zuidwijk heeft een brand gewoed in een kelder van een flat. Enkele huizen kwamen hierdoor onder het rook te staan. De bewoners konden hun woning niet direct verlaten, zij konden via hun raam en via het balkon verse lucht krijgen. Er zijn geen personen gewond geraakt.
 • Aan de Blankenburgstraat in de Tarwewijk was er een illegaal vreugdevuur, hierbij werden onder meer winkelwagentjes en een fiets in de brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.
 • Op de Brinkpoort in Rotterdam zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost, dit nadat melding werd gemaakt dat meerdere personen met een vuurwapen liepen.
 • Drie mannen zijn aangehouden een hiervan had  één doorgeladen vuurwapen, dit gebeurde op de Kerkhoflaan in Rotterdam.
 • Eén man is aangehouden na een waarschuwingsschot en beet van politiehond aan de Stadionweg in Rotterdam, de man had een vuurwapen in zijn hand en thuis bij hem lag nog een vuurwapen met munitie.
 • Aan de Randweg in Hillesluis werd in een auto 489 kilo legaal vuurwerk aangetroffen, dit is in beslag genomen door de politie.
 • Bij het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen tot 07.00 uur vanochtend acht mensen binnen met letsel aan hun ogen, zes van hen hebben blijvend oogletsel opgelopen.

 

Oudorp

 • In Oudorp heeft een vechtpartij plaatsgevonden tussen zo’n 50 personen,  onduidelijk is waarom de vechtpartij heeft plaatsgevonden, of er mensen zijn aangehouden of gewond zijn geraakt.

Spijkenisse

 • De politie vond aan de Kikkerveen in Spijkenisse een zware mortierbom. Een persoon had een krat geknutseld met daarin vuurwerk en een regenpijp met de mortierbom. De bom is door de brandweer en politie aangehouden en uiteindelijk is deze ontmanteld. Twee personen werden opgepakt. In een woning in de buurt op het Ottersveen vonden agenten nog eens 200 kilo illegaal vuurwerk.
 • In een flatwoning aan de Korenbloem zijn vier katten gered, dit nadat onder het gebouw bosjes in de brand had gestaan, hierdoor kwam de woning vol met rook te staan. De katten zijn naar de dierenarts gebracht voor onderzoek.

Zwijndrecht

 • Eén persoon is gewond geraakt, dit nadat vuurwerk ontploft was in zijn gezicht, dit gebeurde op de Jacob Catsstraat. Wat er precies fout ging is niet bekend, ook is onbekend hoe het met het slachtoffer gaat.

Papendrecht

 • In een woning op de Wilgenhof vloog een vuurpijl naar binnen. Onduidelijk is hoeveel schade het huis heeft opgelopen. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Capelle aan den IJssel

 • In een woning aan de Constantijn Huygensstraat is een man lichtgewond geraakt na een schietpartij. Twee personen, een man en een vrouw zijn aangehouden.

Dordrecht

 • Op de Johannes Spaanstraat probeerden jongeren vuurwerk bij een bejaardencentrum naar binnen te gooien. De ruiten van het tehuis waren al ingegooid toen de ze toesloegen. Onbekend is of er mensen zijn aangehouden.
 • Op de Dokweg is er een poging tot een overval gedaan op een tankstation. De overvaller kwam met een bivakmuts en een mes de zaak binnen en bedreigde daar de medewerker. Echter ging hij er zonder buit vandoor, hij is nog niet aangehouden.
 • Aan de Patersweg heeft een brand gewoed in een portiek. Deze is geblust door de brandweer.

Berkel en Rodenrijs

 • Omstanders zagen veel rook in een eetcafé aan de Esdoornlaan en dachten dat er brand was. Het bleek achteraf alleen te gaan om rook dat was veroorzaakt door het vuurwerk. De gevel van het café is volgens getuigen vernield en ook het interieur is beschadigd.

Schietpartij Capelle aan den IJssel

Brand Rollostraat in Rotterdam

Vernielingen eetcafé aan de Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs.

 

- Advertisement -

Gerelateerd