Overlastgevers Reviusrondeel Capelle aan den IJssel aangepakt

Date:

Share post:

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel Gisteravond werd door agenten gezien dat een groep van vier jongeren zich zonder redelijk doel ophield in de berging van de flat. Bewoners van het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel maken zich al langere tijd hard voor het verbeteren van hun woongenot.

Ook de politie probeert  daarbij een bijdrage aan te leveren. Dit doen zij o.a. door te surveilleren en de pro-actieve inzet van wijkagenten. Afval, geluidsoverlast, hangjongeren en een onveiligheidsgevoel zijn veel gehoorde klachten. Dit nemen wij als politie serieus en daar doen wij iets mee!

Achtervolging


Bij het zien van de twéé agenten zette de groep het direct op een lopen. Zij renden over diverse etages en manoeuvreerden zich door het labirint aan portieken om uit handen van de politie te blijven. Om snel het portiek binnen te komen werd bij twéé woningen waar bewoners naar ons keken met hand en lichtsignalen aangegeven snel de deur van het portiek voor ons te openen. Maar helaas was de bereidwilligheid om de politie te helpen niet zo groot. Iets dat wij helaas vaker meemaken. De deur van het portiek ging dan ook pas open nadat wij elders hadden aangebeld, waarvoor dank!

Gebukt en verscholen hadden de overlastgevers zich op enig moment verschanst op het zeembalkon van de bovenste etage. Heel moeilijk om hen hier te vinden was het niet. De agent die de groep achtervolgde werd namelijk door zijn collega, die vanaf de grond het overzicht hield, bijgesproken. En los van dit, liet de kleinste van het groepje een compleet spoor aan donsveertjes achter. Een soort verhaal over ‘Klein Duimpje’ wordt dit, maar dan anders.

Bij het zien van de agent op de bovenste etage vluchtte de groep weer het trappenhuis in. Het spoor aan dons veertjes leidde de achtervolgende agent uiteindelijk feilloos naar een doorgang op de begane grond. Achter een deur hadden zij zich verstopt. En ‘Klein Duimpje’……die bleek tijdens de vluchtpoging zijn dure jas te hebben opengescheurd. Helaas voor hem leidde de veertjes dan ook niet de weg terug. Integendeel, zij konden allemaal in een rechte lijn en met een bekeuring op zak de flat verlaten!

 

View this post on Instagram

OVERLASTGEVERS RONDELEN GEPAKT Gisteravond werd door agenten gezien dat een groep van vier jongeren zich zonder redelijk doel ophield in de berging van de flat. Bewoners van het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel maken zich al langere tijd hard voor het verbeteren van hun woongenot. Ook als politie proberen wij daar een bijdrage aan te leveren. Dit doen wij o.a. door te surveilleren en de pro-actieve inzet van wijkagenten. Afval, geluidsoverlast, hangjongeren en een onveiligheidsgevoel zijn veel gehoorde klachten. Dit nemen wij als politie serieus en daar doen wij iets mee! ACHTERVOLGING Bij het zien van de twéé agenten zette de groep het direct op een lopen. Zij renden over diverse etages en manoeuvreerden zich door het labirint aan portieken om uit handen van de politie te blijven. Om snel het portiek binnen te komen werd bij twéé woningen waar bewoners naar ons keken met hand en lichtsignalen aangegeven snel de deur van het portiek voor ons te openen. Maar helaas was de bereidwilligheid om de politie te helpen niet zo groot. Iets dat wij helaas vaker meemaken. De deur van het portiek ging dan ook pas open nadat wij elders hadden aangebeld, waarvoor dank! Gebukt en verscholen hadden de overlastgevers zich op enig moment verschanst op het zeembalkon van de bovenste etage. Heel moeilijk om hen hier te vinden was het niet. De agent die de groep achtervolgde werd namelijk door zijn collega, die vanaf de grond het overzicht hield, bijgesproken. En los van dit, liet de kleinste van het groepje een compleet spoor aan donsveertjes achter. Een soort verhaal over 'Klein Duimpje' wordt dit, maar dan anders. Bij het zien van de agent op de bovenste etage vluchtte de groep weer het trappenhuis in. Het spoor aan dons veertjes leidde de achtervolgende agent uiteindelijk feilloos naar een doorgang op de begane grond. Achter een deur hadden zij zich verstopt. En 'Klein Duimpje'……die bleek tijdens de vluchtpoging zijn dure jas te hebben opengescheurd. Helaas voor hem leidde de veertjes dan ook niet de weg terug. Integendeel, zij konden allemaal in een rechte lijn en met een bekeuring op zak de flat verlaten! #RNMOost #politieRotterdam #Reviusrondeel #Rondelen

A post shared by Politie Rotterdam-IJsselland (@politierotterdamoost) on

- Advertisement -

Gerelateerd