14-jarige joyrider gesnapt Oosterlengte Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – Afgelopen nacht, op vrijdag 5 januari om 03:30 uur zagen surveillerende agenten op de Oosterlengte in Capelle aan den IJssel een auto rijden met daarin een wel heel jonge bestuurder.

Geen rijbewijs

Na controle van het kenteken bleek dat de auto op naam stond van een vrouw. De bestuurder werd na stilhouden van de auto gevraagd naar zijn rijbewijs, maar kon deze niet overleggen. Na onderzoek bleek dat de jonge bestuurder uit de Rotterdamse wijk Zevenkamp slechts 14 jaar oud was en dus zonder rijbewijs reed! In het holst van de nacht had hij zijn slaapkamer verruild voor de auto van zijn moeder en was onderweg naar zijn vrienden in Capelle. De sleutel van de auto had hij zonder toestemming meegepikt uit de handtas van zijn moeder. Hij kreeg een proces-verbaal en een gratis voorbeeldles in een politieauto.

Opvoedkundig gesprek

De 14 jarige jongen werd door ons thuis afgezet. Daar kon hij in het bijzijn van de collega’s rekenen op een bijzonder duidelijk en niet te missen gesprek met zijn moeder!

Niet de enige die nacht

Een half uur voor dit incident zagen dezelfde collega’s over de ‘s-Gravenweg in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel een bromfiets rijden. Ook deze bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en mocht zijn weg lopend vervolgen.

- Advertisement -

Gerelateerd