Politie vindt drugs en vuurwapens bij inval café Oude Watering Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie doorzocht vrijdagavond een Rotterdams café aan de Oude Watering en vond er drugs en vuurwapens. Dit na een tip dat leden van motorclub Kings Syndicate bijeen kwamen en dat er vuurwapens in het spel waren.

Om 20:45 uur deed het arrestatieteam de instap, waarna zo’n 50 aanwezige personen gefouilleerd werden. Vier vuurwapens, een stroomstootwapen, enkele messen en een boksbeugel zijn van straat, samen met gebruikershoeveelheden verdovende middelen. Zeven mannen, bij de politie bekend als leden van motorclub Kings Syndicate, zijn hiervoor aangehouden. Politie en Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort.

- Advertisement -

Aanpak
De ervaring leert dat leden van criminele motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij, of inmiddels veroordeeld voor, misdrijven zoals drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling. Hun groepsgedrag werkt vaak zo intimiderend dat slachtoffers geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen ervan. De overheid pakt deze activiteiten met alle mogelijke middelen aan: bestuursrechtelijk, strafrechtelijk of anderszins. Intimidatiepraktijken, geweld en andere criminele activiteiten door clubleden worden niet getolereerd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...