100-jarige Rotterdammer slachtoffer van babbeltruc over “goede doelen” Statenweg Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Vrijdagavond kwam een man met een smoes binnen bij een hoog bejaarde Rotterdammer op de Statenweg. Hij beroofde de 100-jarige uiteindelijk van 450 euro. De politie pakt de laffe beroving hoog op en zoekt getuigen.

Om 20.00 uur belde de man aan bij een van de appartementen. De 100-jarige Rotterdammer deed open en hoorde een verhaal over goede doelen aan, waarna de vlotte prater met het slachtoffer mee naar binnen liep. Zittend op de bank werd de babbeltruc voortgezet, toen het slachtoffer een bijdrage wilde leveren griste de man 450 euro weg en rende de woning uit.

Getuigen
De politie doet onderzoek naar de laffe babbeltruc en is op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagavond 5 januari iets gezien en heeft u nog niet gesproken met de politie? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of laat uw tip achter op www.meldmisdaadanoniem.nl.

‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’
Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Criminelen maken misbruik van hun goedgelovigheid en weten met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. Dat kunnen we echter niet alleen. Het is belangrijk dat ouderen zelf ook alles doen wat binnen hun mogelijkheid ligt om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Om ze daarbij te helpen, is er een campagne gestart ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De campagne is gericht op senioren en de mensen in hun naaste omgeving. Het is ook aan buren, kinderen, of verzorgers om ouderen te wijzen op hun kwetsbare positie.

Voor preventietips klik :https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

- Advertisement -

Gerelateerd