Plein afgesloten door werkzaamheden Stadhuisplein Zoetermeer

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer – Vrijdagmorgen 12 januari wordt hard gewerkt aan het Stadhuisplein in Zoetermeer.

Het Stadhuisplein krijgt een vernieuwing. De ophoging op het plein waar de terrassen stonden wordt gelijkvloers gemaakt. Een tweede opening in het Stadhuisplein in volle gang. De opening gaat ruimte bieden aan een tweede lift en trap naar het ondergelegen RanstadRail-perron, dat daardoor ook lichter wordt. Op dit moment is op het Stadhuisplein ter hoogte van het Stadhuis al goed te zien hoe dit eruit komt te zien. Ook wordt gestart met de inrichting van het plein zelf. Kleurrijke bestrating en verplaatsbaar groen sieren komend april het populaire plein. Wethouder Marc Rosier: ‘Het is nog een hele klus want we willen dat iedereen al in april op het terras kan genieten en het plein echt niet meer herkent.’

Met de herinrichting van het Stadhuisplein verdwijnt de verhoging op het plein. Ook wordt afscheid genomen van het natuursteen. ‘We hebben gekozen voor verschillende kleuren van de basisbestrating die in het hele Stadshart te vinden is. Op het plein gaan we nog wat meer groen realiseren in aanvulling op de twee bomen die uit de opening voor het Stadhuis omhoog gaan komen.’ aldus Rosier. Naast de horecaterrassen plaatst de gemeente op het plein ook een openbare zitgelegenheid. Het ontwerp voor het Stadhuisplein werd afgelopen november in de samenspraak over het algemeen positief ontvangen. Naar aanleiding van de samenspraak zijn in het ontwerp nog een aantal dingen aangepast zoals extra prullenbakken, een looproute langs Pavarotti en parasols bij de openingen.

Foto’s : Rick Juffermans

20180112104355.jpg

20180112104356.jpg

20180112104357.jpg

- Advertisement -

Gerelateerd