2 verdachten scooterdiefstal aangehouden na social media bericht Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen a/d IJssel – Op zaterdag 13 januari 2018, net na het middaguur werd er in Krimpen a/d IJssel bij ontmoetingscentrum De Tuyter door een twéétal personen een scooter weggenomen.

Diefstal
De eigenaresse had haar scooter voor de deur geparkeerd, maar was vergeten de sleutel uit het contact te halen. Ten einde raad was zij toen bleek dat de scooter was weggenomen. Het was namelijk ook haar enige middel om nog enigszins mobiel te kunnen zijn. De politie werd gebeld voor het doen van aangifte en uit een vorm van pure wanhoop werd door de aangeefster nog dezelfde middag een oproep geplaatst op social media.

- Advertisement -

Informatie door social media
Gisteravond rond 23:30 uur werden agenten gestuurd naar het huis van de aangeefster. Door de oproep op social media was namelijk diverse malen de naam van een 14- jarige Krimpenaar genoemd. Daarbij werd ook informatie gegeven over het feit dat de gestolen scooter snel zou worden overgespoten.

Onderzoek politie
De agenten stelden aan de hand van de verkregen informatie een onderzoek in. Dit leidde naar een woning in Krimpen. Ter plaatse werden de ouders geinformeerd over de mogelijke betrokkenheid van hun 14- jarige zoon bij de diefstal. Door zowel de ouders als de agenten werd vervolgens alles in het werk gesteld om de verblijfplaats van de jongen te achterhalen. In 1e aanleg deden de agenten dit niet alleen om hem aan te houden, maar juist ook om eventueel aan te tonen dat de scooter niet door hem was gestolen!

Aantreffen scooter
Het onderzoek naar de verblijfplaats van de minderjarige jongen leidde de agenten afgelopen nacht om 01:35 uur naar Ouderkerk a/d IJssel. In de tuin van een woning werd al snel de gestolen scooter aangegroffen. Deze bleek amateuristisch te zijn overgespoten. In de woonkamer van de woning werd de jongen samen met een tweetal andere vriendjes aangetroffen.

Bekennende verdachten
Doordat de gestolen scooter in de tuin stond werd de 14 jarige Krimpenaar door de agenten direct aangemerkt als verdachte. Hij bekende direct en zonder twijfel de diefstal te hebben gepleegd samen met zijn vriendje. Dit vriendje, welke eveneens 14 jaar ou was, bleek ook in de woning aanwezig te zijn. Ook hij bekende de diefstal te hebben gepleegd.

Overleg officier van justitie
De OVJ gaf toestemming de beide minderjarige verdachten buiten heterdaad aan te houden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Capelle waar zij in de ochtend zullen worden gehoord door de recherche. De scooter werd inbeslaggenomen. En de aangeefster, die sprong bij de mededeling dat wij haar scooter terug hadden gevonden een gat in de lucht!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...

Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Rotterdam - Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat...

Explosie bij woning Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Na een handgranaat en een bekladding met een dreigende tekst is er op klaarlichte dag bij...