Forse hoeveelheid drugs aangetroffen in kelder kledingzaak na melding henneplucht Leyweg Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Dankzij een melding van een getuige die een henneplucht rook, stuitte de districtsrecherche Den Haag Zuid vrijdag 12 januari op een aanzienlijke drugsvondst in een pand aan de Leyweg. Het onderzoek heeft tot zaterdagmiddag geduurd.

 

- Advertisement -

Vrijdagmiddag 12 januari kwam vlak na het middaguur bij de politiemeldkamer de melding binnen dat iemand op de Leyweg een sterke henneplucht rook die, zo gaf de melder aan, ‘niet afkomstig kon zijn van een sigaretje’. In het pand, een kledingwinkel, roken de agenten inderdaad een sterke henneplucht, die uit de kelder leek te komen. Met toestemming van de huurder zijn zij de kelder ingegaan en troffen daar een grote hoeveelheid softdrugs en vermoedelijk ook harddrugs aan. Hierop werd de huurder van de zaak  – een 35-jarige Hagenaar – aangehouden. Hij bleek ook nog in het bezit te zijn van drugs.

Het pand werd direct verzegeld in afwachting van de recherche en forensisch experts. Het onderzoek dat daarop volgde, waarbij ook het Landelijk Team Forensische Opsporing betrokken was, duurde tot vrijdagavond laat en werd zaterdag 13 januari weer hervat. In de tussentijd werd het pand ’s nachts beveiligd door het parate peloton van de politie. In de woning van de verdachte in Den Haag Zuid, is ook een doorzoeking gedaan. Zijn vrouw, een 38-jarige Haagse, werd in de woning aangehouden.

Beide verdachten zijn maandag 15 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat de vrouw in vrijheid het verdere vervolg van de zaak af mag wachten. Haar man zit nog vast, zijn voorlopige hechtenis werd door de rechter-commissaris verlengd. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd verder.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...