Forse hoeveelheid drugs aangetroffen in kelder kledingzaak na melding henneplucht Leyweg Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Dankzij een melding van een getuige die een henneplucht rook, stuitte de districtsrecherche Den Haag Zuid vrijdag 12 januari op een aanzienlijke drugsvondst in een pand aan de Leyweg. Het onderzoek heeft tot zaterdagmiddag geduurd.

 

- Advertisement -

Vrijdagmiddag 12 januari kwam vlak na het middaguur bij de politiemeldkamer de melding binnen dat iemand op de Leyweg een sterke henneplucht rook die, zo gaf de melder aan, ‘niet afkomstig kon zijn van een sigaretje’. In het pand, een kledingwinkel, roken de agenten inderdaad een sterke henneplucht, die uit de kelder leek te komen. Met toestemming van de huurder zijn zij de kelder ingegaan en troffen daar een grote hoeveelheid softdrugs en vermoedelijk ook harddrugs aan. Hierop werd de huurder van de zaak  – een 35-jarige Hagenaar – aangehouden. Hij bleek ook nog in het bezit te zijn van drugs.

Het pand werd direct verzegeld in afwachting van de recherche en forensisch experts. Het onderzoek dat daarop volgde, waarbij ook het Landelijk Team Forensische Opsporing betrokken was, duurde tot vrijdagavond laat en werd zaterdag 13 januari weer hervat. In de tussentijd werd het pand ’s nachts beveiligd door het parate peloton van de politie. In de woning van de verdachte in Den Haag Zuid, is ook een doorzoeking gedaan. Zijn vrouw, een 38-jarige Haagse, werd in de woning aangehouden.

Beide verdachten zijn maandag 15 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat de vrouw in vrijheid het verdere vervolg van de zaak af mag wachten. Haar man zit nog vast, zijn voorlopige hechtenis werd door de rechter-commissaris verlengd. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd verder.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand op dak van appartementen door dakdekkerswerkzaamheden Hoefkade Den Haag

Den Haag - Op een dak van een appartementencomplex aan de Hoefkade in Den Haag is donderdagmorgen rond...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...

Tweede Kamer in Den Haag tijdelijk ontruimd na verdacht pakketje

Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag is donderdagmiddag 13 april tijdelijk ontruimd geweest, na een "verdachte...

Zeer grote brand autobedrijf Castorstraat Den Haag

Den Haag - Op de Castorstraat in Den Haag is iets voor 17.00 uur een brand uitgebroken in...