Glas en oud papier scheiden in Schermerhoek Capelle wordt gemakkelijker

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In het appartementencomplex Schermerhoek in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel is gisteren het startsein gegeven voor de proef die afvalscheiding van glas en oud papier moet stimuleren. Op zes verdiepingen zijn in de hal bij de lift speciale containers neergezet. Bewoners van de 216 woningen kunnen daar onderweg naar buiten eenvoudig hun glas en oud papier in doen. Een bord boven de containers maakt de containers goed zichtbaar en geeft aan welke afvalstroom waar hoort. Een afvalcoach leegt dagelijks de containers en houdt  de containers en de directe omgeving netjes. Bewoners kunnen bij de afvalcoach ook terecht met vragen.

 

- Advertisement -

De afvalscheidingsproef is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel in samenwerking met woningcorporatie Havensteder en Nedvang. Wethouder Jean-Paul Meuldijk over de proef: “In Capelle wordt de helft van het glas en van het oud papier (55 resp. 56%) in het restafval gedaan in plaats van gescheiden aangeboden. Die cijfers willen we, samen met de Capellenaren, graag verbeteren. Want glas en papier scheiden betekent recycling, en dat willen we stimuleren. Afvalscheiding in de hoogbouw krijgt landelijk speciale aandacht. Behalve in de extra containers, op een logische plek voor bewoners, kan men glas en oud papier ook kwijt in de wijkcontainers buiten.”

 

Bigshopper voor glas en oud papier

Om het thuis scheiden en tijdelijk opslaan van glas en oud papier te vergemakkelijken krijgen de bewoners van de proefverdiepingen een bigshopper. In de tas zit een korte uitleg over de proef en een handig overzicht met de scheidingsregels. Gedurende de proef, die tot en met het eerste kwartaal van 2018 loopt, krijgen de bewoners regelmatig informatie over inzamelresultaten, scheidingsregels en de milieuwinst. De wijkcontainers voor glas en oud papier worden beter zichtbaar en vindbaar gemaakt met een sticker.

 

De Schermerhoek maakt deel uit van de appartementencomplexen De Hoeken. Jean-Paul Meuldijk: “Als de proef een succes is, worden op alle verdiepingen van de Schermerhoek en in het naastgelegen complex Purmerhoek glas- en papiercontainers neergezet. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de Capellenaren deze proef tot een succes gaan maken.”

Foto : Jan Kok

Fotobijschrift: Wethouder Jean-Paul Meuldijk gooit samen met enkele bewoners van appartementen de Schermerhoek glas in de nieuwe container.
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote brand op bouwplaats Uilenhof Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagochtend 13 mei rond 12.30 uur is er brand uitgebroken op een bouwplaats...

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding van verdachten in auto | A16 Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht op de A16 een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie...

Politie onderzoekt poging ontvoering Nabucco Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie is op zoek naar getuigen van een recentelijk onthulde poging tot...