zaterdag, mei 28, 2022
14.8 C
Rotterdam
zaterdag 28 mei 2022

Glas en oud papier scheiden in Schermerhoek Capelle wordt gemakkelijker

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – In het appartementencomplex Schermerhoek in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel is gisteren het startsein gegeven voor de proef die afvalscheiding van glas en oud papier moet stimuleren. Op zes verdiepingen zijn in de hal bij de lift speciale containers neergezet. Bewoners van de 216 woningen kunnen daar onderweg naar buiten eenvoudig hun glas en oud papier in doen. Een bord boven de containers maakt de containers goed zichtbaar en geeft aan welke afvalstroom waar hoort. Een afvalcoach leegt dagelijks de containers en houdt  de containers en de directe omgeving netjes. Bewoners kunnen bij de afvalcoach ook terecht met vragen.

 

De afvalscheidingsproef is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel in samenwerking met woningcorporatie Havensteder en Nedvang. Wethouder Jean-Paul Meuldijk over de proef: “In Capelle wordt de helft van het glas en van het oud papier (55 resp. 56%) in het restafval gedaan in plaats van gescheiden aangeboden. Die cijfers willen we, samen met de Capellenaren, graag verbeteren. Want glas en papier scheiden betekent recycling, en dat willen we stimuleren. Afvalscheiding in de hoogbouw krijgt landelijk speciale aandacht. Behalve in de extra containers, op een logische plek voor bewoners, kan men glas en oud papier ook kwijt in de wijkcontainers buiten.”

 

Bigshopper voor glas en oud papier

Om het thuis scheiden en tijdelijk opslaan van glas en oud papier te vergemakkelijken krijgen de bewoners van de proefverdiepingen een bigshopper. In de tas zit een korte uitleg over de proef en een handig overzicht met de scheidingsregels. Gedurende de proef, die tot en met het eerste kwartaal van 2018 loopt, krijgen de bewoners regelmatig informatie over inzamelresultaten, scheidingsregels en de milieuwinst. De wijkcontainers voor glas en oud papier worden beter zichtbaar en vindbaar gemaakt met een sticker.

 

De Schermerhoek maakt deel uit van de appartementencomplexen De Hoeken. Jean-Paul Meuldijk: “Als de proef een succes is, worden op alle verdiepingen van de Schermerhoek en in het naastgelegen complex Purmerhoek glas- en papiercontainers neergezet. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de Capellenaren deze proef tot een succes gaan maken.”

Foto : Jan Kok

Fotobijschrift: Wethouder Jean-Paul Meuldijk gooit samen met enkele bewoners van appartementen de Schermerhoek glas in de nieuwe container.

Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,220VolgersVolg
- advertentie -