Verdachte zeven minuten na overval pizzabezorger aangehouden Rhijnauwensingel Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zeven minuten nadat een maaltijdbezorger In Rotterdam werd overvallen, wisten agenten al een man aan te houden. Deze verdachte had kennelijk geen rekening gehouden met het razendsnel handelen van het bezorgbedrijf en de politiemeldkamer, alert optreden van agenten op straat en moderne techniek die het vinden van de verdachte mogelijk maakte.

 

- Advertisement -

Een 17-jarige maaltijdkoerier was op 24 januari om 20.02 uur onderweg naar zijn bezorgadres toen hij op de Rhijnauwensingel door een groep van acht tot tien mannen werd opgewacht. De groep versperde de jongen de weg en één van de mannen pakte een mobiel pinapparaat uit de bak op de voorbagagedrager. Dezelfde man haalde ook de tas met pizza’s uit de bak en rende vervolgens met twee anderen hard weg. Van de groep die over bleef, duwde één man de bezorger en ging er op zijn bezorgfiets vandoor. De overgebleven andere mannen renden ook weg.

Track and trace
Binnen een paar minuten zat één  van de mannen al in de politieauto. De bezorger belde namelijk meteen zijn bedrijfsleider die op zijn beurt direct 112 belde. Met behulp van een track and trace systeem in de bezorgfiets wisten het bezorgbedrijf en de politiemeldkamer de toesnellende agenten naar de locatie te sturen waar de fiets zich bevond. Agenten troffen de fiets met de verdachte op de Groene Tuin aan. De verdachte zette het bij het zien van de politie meteen op een lopen, maar hij kwam niet ver. De man zit vast en het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam zet het onderzoek voort.

- Advertisement -

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij Dordtsestraatweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam is donderdagavond een persoon gewond...

Kind (8) zwaargewond na aanrijding met auto Huniadijk Rotterdam

Rotterdam - Een 8-jarig is woensdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Huniadijk in...

Brandweer zoekt in water Waalhaven na vondst van kleding bij bankje

Rotterdam - De brandweer is woensdagmiddag met duikers het water langs de Waalhaven Z.Z in Rotterdam in gegaan...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...