maandag, juni 14, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 14 juni 2021

Verdachte zeven minuten na overval pizzabezorger aangehouden Rhijnauwensingel Rotterdam

Rotterdam – Zeven minuten nadat een maaltijdbezorger In Rotterdam werd overvallen, wisten agenten al een man aan te houden. Deze verdachte had kennelijk geen rekening gehouden met het razendsnel handelen van het bezorgbedrijf en de politiemeldkamer, alert optreden van agenten op straat en moderne techniek die het vinden van de verdachte mogelijk maakte.

 

Een 17-jarige maaltijdkoerier was op 24 januari om 20.02 uur onderweg naar zijn bezorgadres toen hij op de Rhijnauwensingel door een groep van acht tot tien mannen werd opgewacht. De groep versperde de jongen de weg en één van de mannen pakte een mobiel pinapparaat uit de bak op de voorbagagedrager. Dezelfde man haalde ook de tas met pizza’s uit de bak en rende vervolgens met twee anderen hard weg. Van de groep die over bleef, duwde één man de bezorger en ging er op zijn bezorgfiets vandoor. De overgebleven andere mannen renden ook weg.

Track and trace
Binnen een paar minuten zat één  van de mannen al in de politieauto. De bezorger belde namelijk meteen zijn bedrijfsleider die op zijn beurt direct 112 belde. Met behulp van een track and trace systeem in de bezorgfiets wisten het bezorgbedrijf en de politiemeldkamer de toesnellende agenten naar de locatie te sturen waar de fiets zich bevond. Agenten troffen de fiets met de verdachte op de Groene Tuin aan. De verdachte zette het bij het zien van de politie meteen op een lopen, maar hij kwam niet ver. De man zit vast en het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam zet het onderzoek voort.

Related Articles

Automobilist richt ravage aan op tankstation Maasboulevard Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is maandagmorgen rond 03.00 uur op de Maasboulevard van de weg...

Gewonden na ongeluk met Felix scooter Nieuwe Binnenweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk met een Felix scooter zijn rond 00.35 uur twee personen...

Politie schiet man met vuurwapen neer Polslandstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagmorgen rond 00.45 uur een man met een vuurwapen neergeschoten....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Veel schade bij ongeluk op A20

Veel schade bij ongeluk op A20 [...]

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West

Meerdere brandweerwagens blussen bij woning Rotterdam-West [...]

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis

Slachtoffer steekpartij nog kritiek in ziekenhuis [...]

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg