Hollandsche IJsselkering bij Capelle / Krimpen wegens hoge waterstand op 1 februari 2018 gesloten

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De Hollandsche IJsselkering is op donderdag 1 februari 2018 vanaf 13.00 uur gesloten. Op het moment van sluiting was de waterstand circa 2,10 m boven NAP bij Krimpen aan den IJssel. De Hollandsche IJsselkering beschermt het laagstgelegen deel van Nederland dat 6,76 m onder NAP ligt.

 

- Advertisement -

Video : Jeroen van Zomeren / https://www.youtube.com/goud3634

Rijkswaterstaat Om 13.00 sluiten we de #HollandscheIJsselkering in verband met hoogwater. Met vandaag de herdenking…

Gepostet von 112 Capelle aan den IJssel am Donnerstag, 1. Februar 2018

 

Dit Deltawerk bij Krimpen aan den IJssel was als eerste van de dertien Deltawerken klaar. Rijkswaterstaat begon een jaar na de Watersnoodramp (1953) met de bouw van de Hollandsche IJsselkering. In 1958 was de stormvloedkering klaar. Het hoge springtij langs de kust veroorzaakt ondanks de relatief beperkte wind verhoogde standen. Rijkswaterstaat verwacht aan de kust geen hoogwaterproblemen.

Sluiting van de Hollandsche IJsselkering

De Hollandsche IJsselkering blijft gesloten tot 2 februari om 10.00 uur. Tijdens de sluiting zijn de torens van de kering rood verlicht. Zo weten de mensen in de omgeving en de scheepvaart dat er sprake is van hoogwater. Normaliter is het voldoende om bij hoogwater een enkele schuif neer te laten. Vanwege onderhoudswerkzaamheden is in de avond van 1 februari ook de tweede schuif gesloten.

Historisch toeval

Het is een historisch toeval dat tijdens de nationale herdenking van 65 jaar Watersnoodramp de kering sluit. De ramp herinnert ons eraan hoe belangrijk hoogwaterbescherming is. Het is een eer voor Rijkswaterstaat dat we juist op deze dag met deze sluiting de slachtoffers van de grootste Nederlandse natuurramp uit de twintigste eeuw kunnen gedenken.
Foto: Jeroen van Zomeren  Tekst : Rijkswaterstaat
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...