Hollandsche IJsselkering bij Capelle / Krimpen wegens hoge waterstand op 1 februari 2018 gesloten

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De Hollandsche IJsselkering is op donderdag 1 februari 2018 vanaf 13.00 uur gesloten. Op het moment van sluiting was de waterstand circa 2,10 m boven NAP bij Krimpen aan den IJssel. De Hollandsche IJsselkering beschermt het laagstgelegen deel van Nederland dat 6,76 m onder NAP ligt.

 

- Advertisement -

Video : Jeroen van Zomeren / https://www.youtube.com/goud3634

Rijkswaterstaat Om 13.00 sluiten we de #HollandscheIJsselkering in verband met hoogwater. Met vandaag de herdenking…

Gepostet von 112 Capelle aan den IJssel am Donnerstag, 1. Februar 2018

 

Dit Deltawerk bij Krimpen aan den IJssel was als eerste van de dertien Deltawerken klaar. Rijkswaterstaat begon een jaar na de Watersnoodramp (1953) met de bouw van de Hollandsche IJsselkering. In 1958 was de stormvloedkering klaar. Het hoge springtij langs de kust veroorzaakt ondanks de relatief beperkte wind verhoogde standen. Rijkswaterstaat verwacht aan de kust geen hoogwaterproblemen.

Sluiting van de Hollandsche IJsselkering

De Hollandsche IJsselkering blijft gesloten tot 2 februari om 10.00 uur. Tijdens de sluiting zijn de torens van de kering rood verlicht. Zo weten de mensen in de omgeving en de scheepvaart dat er sprake is van hoogwater. Normaliter is het voldoende om bij hoogwater een enkele schuif neer te laten. Vanwege onderhoudswerkzaamheden is in de avond van 1 februari ook de tweede schuif gesloten.

Historisch toeval

Het is een historisch toeval dat tijdens de nationale herdenking van 65 jaar Watersnoodramp de kering sluit. De ramp herinnert ons eraan hoe belangrijk hoogwaterbescherming is. Het is een eer voor Rijkswaterstaat dat we juist op deze dag met deze sluiting de slachtoffers van de grootste Nederlandse natuurramp uit de twintigste eeuw kunnen gedenken.
Foto: Jeroen van Zomeren  Tekst : Rijkswaterstaat
- Advertisement -

Gerelateerd

Voertuig belandt na aanrijding in het water na aanrijding Rodenrijseweg Berkel en Roderijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg in Berkel en Roderijs heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen twee voertuigen...

Capelse brandenprikker Jhon B stak uit wraak 360 autobanden lek, dacht zelfs aan het steken van een agent

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk geeist tegen de 34-jarige Capelse bandenprikker...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Verward persoon voor derde keer door arrestatieteam uit woning gehaald Hobbemalaan Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De politie heeft woensdagmiddag voor de derde keer groots moeten inzetten om een...