71 bestuurders op de bon bij aanpak verkeersoverlast Rotterdam Charlois

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Onveilige verkeerssituaties en klachten van omwonenden en scholen waren aanleiding voor de politie om dinsdag tussen 7 uur en 13.00 uur in Rotterdam Charlois op verschillende plekken een verkeerscontrole te houden. 71 bestuurders gingen op de bon.

 

- Advertisement -

Agenten controleerden onder andere op de Groene Kruisweg, Zuiderparkweg, Oldegaarde, Slinge, Doklaan en Wolphaersbocht. Hier is 50 kilometer per uur is toegestaan. Met laserapparatuur werden snelheden gemeten van tot 84 kilometer per uur. Dertig snelheidsmaniakken zijn aan de kant gezet en kregen een bekeuring.

Overlast bij scholen
Ouders die hun kinderen met vliegende vaart per auto naar school brachten en bij aankomst hun auto parkeerden op stoep, konden ook rekenen op de aandacht van agenten. Tien bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. Een bestuurder parkeerde de auto zelfs voor een invalide oprit. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs, zes bestuurders waren aan het bellen tijdens het rijden en twee bestuurders reden door rood. Verder schreven agenten bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, onjuist gebruik van mistverlichting en geen voorrang verlenen. Een bestuurder die stil werd gezet, had nog een boete openstaan van 156 euro. Die heeft hij direct voldaan.

Ruiten ijsvrij
Gister waarschuwde agenten over het belang van het ijsvrij maken van de autoruit. Toch waren er zeven bestuurders die hiervoor een bekeuring van 230 euro kregen. Als ook de spiegels niet ijsvrij zijn, kan er nog eens een bekeuring van 150 euro bovenop komen.  “Goed zicht is van levensbelang. Je moet er niet aan denken als je een kind dat naar school gaat bijvoorbeeld het hoofd ziet.” aldus de agent die bij de controle was.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Brandende bestelbus houdt buurt wakker op Lange Hilleweg in Rotterdam-Feijenoord

Rotterdam - Rond 04:00 uur vanmorgen werden buurtbewoners opgeschrikt door het luid toeteren van een brandende bestelbus aan...

Explosie bij woning aan het Lodewijk Pincoffsplein in Rotterdam

Rotterdam - Rond 03.30 uur vanmorgen vond er een explosie plaats op het balkon van een appartement aan...

Keldercomplex vol rook en brand door oververhitte transformator Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - In het keldercomplex van een portiekwoning aan de Lepelaarsingel in Rotterdam is vrijdagochtend een transformator in...